Ako se na vašoj must do listi za 2016. godinu nalaze stavke poput: dovesti svoje telo u formu, promeniti način ishrane i skinuti nekoliko suvišnih kilograma, onda je pravo vreme da počnete da radite na tome. 

Kako biste znali odakle tačno da krenete, važno je da pronađete jedinstven program koji će odgovarati vašim životnim navikama, opštem zdravstvenom stanju, polu i godištu, koji će dati vrhunske rezultate!

Zato smo rešili da razgovaramo sa pet "običnih" žena koje su izgubile na težini...

Nastavite da čitate i počnite da zapisujete!

Uz pomoć video treninga, prilagođenih za vežbanje kod kuće

"Dva meseca pre početka moje fitnes priče, bila sam na dugačkom i iscrpljujućem putovanju Azijom. Usled stalnog pokreta imala sam krajnje nezdravu ishranu, i tada sam najgore izgledala u svom životu.

Inače, uvek sam bila veoma aktivna osoba i volela sam da radim, ali zbog posla i putovanja došla sam do tačke kada više nisam bila zadovoljna sobom i svojim izgledom. Našla sam Ashy Bine i Kayla Itsine programe koji se bave mentalnim zdravljem i filozofijom zdravog života, koji su me naučili da zdrav život podrazumeva mentalnu i emocionalnu promenu. 

Moj fitnes program se zove Ashy Bine 28-dnevni izazov. Program uključuje vežbe sa objašnjenjima i video zapisima, kao i planom ishrane. Vežbe u okviru tog programa traju oko sat vremena, ali kada ovladate tehnikom i potezima, trening postaje malo kraći. 

Nakon završetka ovog izazova, videla sam ogromne promene i želela sam da nastavim u istom smeru. Kupila sam Kayla Itsine Bikini Body Guide, koji je bio nešto drugačiji. On se zasnivao na jutarnjim šetnjama i treninzima sa otporom, koji sam radila tri puta nedeljno. Pored treninga visokog inteziteta, promenila sam i ishranu, koja se fokusirala na unos proteina, kao i odgovarajućih ugljenih hidrata i masti. 

Pre početka prvog treninga, imala sam 61 kilogram, a sada imam 52, što znači da sam izgubila 9 kilograma! U toku ovog perioda primetila sam ogroman rast energije, sreće i samopouzdanja! To je tako neverovatan osećaj, sada ponovo poštujem i volim svoje telo." - Carly, 26 

Uz pomoć Cross fit treninga

"Pokušala sam sa raznim teretanama i dijetama, ali mi je bila potrebna potpuna promena načina života kako bih uspela da dobijem rezultate. Volim skijanje, tako da kada sam otkrila Cross fit, zaljubila sam se istoga trena u njega.

Uz pomoć svojih trenera, počela sam da menjam svoju ishranu, koja se zasnivala na Paleo dijeti. U poslednjih godinu dana sam izgubila oko 30 kilograma, i moram da priznam da to radim sporije jer smatram da je bolje mršaviti polako i na dugoročnom planu. Možda bih i volela da smršam preko noći, ali znam da je ova opcija mnogo bolja za zdravlje. Zahvaljujući Cross fit treninzima, moje telo je sada mnogo jače." - Melissa, 34

Uz pomoć Jenny Craig programa za mršavljenje

"Imala sam problem sa težinom ceo svoj život, a kao odrasla osoba, pre nego što sam dobila prvo dete, imala sam 98 kilograma. Posle moje treće trudnoće pokušala sam da smršam, ali to nije bilo ni blizu onoga što mi je bilo potrebno. Pitala sam se kako mogu da budem ovoliko nesrećna kada imam troje divno dece i neverovatnog muža. Onda me je moja mama ohrabrila da se pridružim grupi Jenny Craig. Bila sam uplašena i bilo me je sramota. Pogotovo onda kada sam morala da stanem na vagu, i u sledećem trenutku videla da imam 145 kilograma. Tada sam shvatila da zaista treba da pristupim programu. 

Jedan aspekt Jenny Craig programa koji je bio presudan za moj uspeh je činjenica da sam imala svog ličnog konsultanta za mršavljenje, koji je bio moj mentor, navijač i nastavnik, koji me je ohrabrivao na mom putu mršavljenja. Prema programu imali smo tačan meni, koji se zasnivao na tri obroka i tri užine dnevno. Pri tome, mogla sam da dodam dosta povrća u svoju ishranu, jer mi je ono pomogalo da suzbijem glad tokom dana.

Izgubila sam 55 kilograma za oko 19 meseci, a moj život se, u pozitivnom smislu, mnogo promenio. Sada sam postala uzor u mojoj porodici. Od morbidno gojazne osobe, postala sam zdrava." - Linday, 29

Uz pomoć organske ishrane

"Pre sam umela da se ugojim 13 kilograma preko normalne telesne težine, od prejadanja i loše ishrane. Verujem da je prekomerna težina jasan signal da postoji neravnoteža u telu, umu i navikama, odnosno da je moje gojenje jednostavno simptom većeg problema, koji su krije u korenu ponašanja i nutritivne ishrane. Takođe, verujem u holistički pristup održavanja zdrave telesne težine. Ishrana je glavni deo, ali je meni pri mršavljenju pomogla praksa aštanga joge. 

Pored toga, promenila sam i način ishrane. Sada jedem organsku hranu, izbegavam mleko, brašno, šećer i obrađenu hranu. Pijem zeleni sok, a svakodnevno dan započinjem sa smoothie napitkom kojim pravim sa domaćim nezasleđenim mlekom od badema, zeljem, avokadom i acai bobicama. Za ručak obično jedem salatu, a dan završavam sa zdravom večerom koju pripremam kod kuće." - Leah, 34

Uz pomoć kikboksinga

"Kao i većina ljudi kako sam starila, tako su se kilogrami gomilali. Nisam bila zadovoljna fizičkim izgledom, ali pored toga nisam ni emotivno. U prošlosti sam koristila programe vežbi za trening kod kuće, brzo hodanje, trening otpora i kardio vežbe, zajedno sa brojanjem kalorija. Sa godinama, moj metabolizam je bio sve usporeniji, tako da mislim da su svi ti napori sprečili dalje gomilanje kilograma, ali nisu pomogli da se rešim viška.

Zato sam rešila da se pridružim I love kickboxing grupi kako bi ublažila stres koji se gomilao u mom životu u proteklih godinu dana, dok mi je težina bila u drugom planu.

Tako da je mršavljenje bilo samo fantastičan bonus! Izazov koji je trajao 45 dana me je motivisao da ostanem na pravom putu i da oborim lični rekord. Od početka kik boks programa, izgubila sam sedam kilograma za tri meseca, i onda sam održavala kilažu dodatnih četiri meseca. Tada sam shvatila da imam mnogo više energije i samopouzdanja. Takođe, nivo stresa sam značajno smanjila i osećala sam se tako jakom, kao da sam sposobna da se nosim sa bilo čim u svom životu. " - Loren, 36

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija