Marta Greber autorka je sjajnog bloga What Should I Eat for Breakfast, a nama je danas poslužila kao inspiracija za doručak. Neka ova nedelje bude drugačija od ostalih, a vi je započnite slasnom toplom čokoladom koja uključuje i bundevu.

Recept je u nastavku, a vi se pripremite na nešto jako fino...

Sastojci za 2 šolje:

200g tamne čokolade

1 šoljica pirea od bundeve

1 kašika kokosovog mleka

¼ čajne kašičice cimeta

2 čajne kašičice sirupa od agave

Priprema: Zagrejte vodu u manjoj posudi u koju ćete staviti manju posudu s izlomljenim kockicama čokolade. Na ovaj način čokolada će se otopiti, a neće pri tome zagoreti. Za pire od bundeve prvo naseckajte bundevu na sitne komadiće i kuvajte je na pari 15 minuta. Nakon toga je usitnite mikserom dok ne postignete kremastu teksturu i dodajte cimet. U smesu dodajte čokoladu, sirup od agave i kašiku kokosovog ulja i sve zajedno zagrejte u posudi. Autorka predlaže da na kraju dodate listiće sveže mente i servirate s mančmelov keksom.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija