Kada je reč o vežbanju, prvo i osnovno je da pronađete odgovarajući trening koji će se prilagoditi svim vašim potrebama kao i krajnjem cilju. Pored toga, nemojte nikako da zaboravite na muziku za vežbanje jer ona može veoma da vas pokrene ali i pruži motivaciju za jedan duuuugačak trening koji sledi.

Tipične pesme za vežbanje koje se nalaze na gotovo svim playlistama su zabavne, ali veoma brzo mogu da dosade. Zato smo napravili čitav spisak numera koje će vas zaintrigirati, motivisati – i održati energičnim sve do kraja treninga. Možda ste već čuli neke od ovih pesama, ali niste pomislili da možete baš uz njih da vežbate. Reč je o hitovima sa nove indi-elektronske scene, remiksima starih pesama i filmskih soundtrackova. 

Grimes 

Kanadska pevačica, tekstopisac i producent Claire Boucher (poznata kao Grimes) pravila je muziku tokom koledža u Montrealu, kada je otkrila underground muzičku scenu, i novi zvuk koji je ona sama nazvala "add music." Dok neke od njenih pesama na prvo slušanje zvuče kao neobična kombinacija vokala i eksperimentalnog zvuka, Grumes se pretežno fokusira na optimistine i neobične melodije koji će vas sigurno držati motivisane sve vreme dok vebate. 

Stromae

Belgijski reper Paul Van Haver donosi osvežavajući elektronski zvuk na hip hop scenu zajedno sa francuskim jezikom, na kome repuje. Početak karijere je započeo još kao student kada je bio član raznih hip hop bendova, da bi se njegov veći uspeh na muzičkoj sceni desio 2009. godine. Tada je uspeo da stekne pažnju uticajnih evropskih muzičkih producenata dok je radio na radio stanici u Briselu. Stromae ubrzo dobija široko priznanje širom Evrope, a od skoro i na podneblju SAD. Ključni moment u njegovoj karijeri je saradnja sa Kanye Westom kada je ostvario ogromni uspeh. Njegove pesme će vam savršeno poslužiti za vežbanje koje će biti baš kao i njegov rad- progresivno i produktivno.

INXS

Ovaj australijski rock bend je prvobitno nastupao kao novi talas pop i funk-dance rock scene tokom svoje karijere. Grupa je postala poznata krajem 70-ih i početkom 80-ih kroz njihov jedinstven doprinos rock muzičkoj sceni i njihovom neobično harizmatičnom i interaktivnom stilu. Iako možda nije prvi rock bend na koji posmislite da bi mogao da vas motiviše da vežbate, INXS stvara pravi groovy zvuk koji će sigurno dodati malo neobične zabave vašem vežbanju.

Santigold

Pevačica i tekstopisac Santi White sarađivala je sa veoma popularnim pop i hip hop zvezdama tokom karijere. Njena biografija projekata sa drugim umetnicima uključuje imena Pharrel Williams, Kanye West, Christina Aguilera i Yeah Yeah Yeahs. Inspirisana popom 80-ih i značajnim afroameričkim pevačima, kao što su James Brown i Aretha Franklin, Santigold je poznat po nekim od najvećih solo hitovima koji će vam biti korisni tokom svakog treninga.

Royal Teeth

Relativno noviji bend, Royal Teeth je formiran 2010. godine, dok članove čine umetnici iz raznih gradova na podneblju Lujziane. Od svog osnivanja, oni su nastupali na raznim muzičkim fetivalima u SAD-u, kao i na turnejama bendova Kooks, Fitz i Tantrums. Njihov najpoznatiji hit Wild se od nedavno pojavio u reklamama za Samsung, American Eagle i FIFA13 video igrama. Royal Teeth su veoma laki za slušanje jer izbegavaju tvrd zvuk, tako da ćete biti optimistični i motivisani za naporan trening.

Lista se ovde ne završava. Predstavljamo vam čcelu playlistu za vežbanje koja će vam dati energije, podstaći snagu i motivaciju!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija