Dakle, ko je Gigi Hadid? Ime iza kojeg stoji zavidna biografija – rođena je kao Jelena Noura Hadid 1995. u Los Anđelesu, a sa 19 godina preselila se u Njujork.

Prvi modni angažman imala je sa dve godine kada ju je otkrio Paul Marciano, osnivač modne kuće Guess. Bila je to kampanja za liniju Baby Guess i već tada je pokazala da je predodređena za uspeh. Sa tenom boje meda poput Lauren Hutton, punim usnama i plavim loknama u stilu Bottichellijeve Venere, svoj egzotični kalifornijski izgled duguje majci Holanđanki, bivšem modelu Yolandi Foster i ocu Palestincu, građevinskom preduzetniku Mohamedu Hadidu.

(Ishrana poznatih supermodela: Kako se hrani 5 najpoznatijih modela današnjice)

Gigi je model jedne od najpoznatijih modnih agencija na svetu IMG Models, i nakon što je potpisala ugovor sa ovom prestižnom modnom agencijom počinje njena uzbudljiva karijera modela, i od tada je deo velikih revija poznatih svetskih kreatora, kao što su Dolce & Gabbana, ali i deo mnogih kampanja i editorijala.

Pored brojnih obaveza dvadesetogodisnja Gigi je upisala i fakultet u Njujorku. Mnogi se pitaju kako uspeva da održi svoj savršen izgled pored brojnih obaveza koji uključuju česta putovanja, modeling i školu.

Njena ishrana dosta podseća na ishranu svih nas koji se trudimo da jedemo i živimo zdravo. Proteini, voćni sokovi i šejkovi, povrće, ugljeni hidrati, a povremeno i sendviči, hamburgeri i slatkiši.

Gigi ističe da joj je preseljenje u NY dosta pomoglo u njenom vođenju zdravog života.

"Njujork je sjajan za zdrav život, imam restoran sa zdravom hranom odmah iza ugla, gde stalno jedem". Ali, dok neki modeli na tanjiru imaju uglavnom list salate, to nije slučaj sa Gigi. "Najbolje se osećam kada svako drugo veče jedem hamburger", kaže. "Hranite se zdravo, trenirajte, ali pojedite i hamburger da biste ostali normalni."

(Fitnes motivacija: 14 inspirativnih citata poznatih dama za ostanak u top formi)

Da ova lepotica zaista uživa u brzoj hrani, svedoči i njen nalog na Instagramu, na kojem često postavlja fotke klope - najčešće pomfrita, kolača, lazanja.

Lepa manekenka ima odličan savet vazan za ishranu, "Jedite ono što vam prija i šta vas čini srećnim"!

Ne želeći da odustane od svih ovih poslastica, ona je pokazala da ima pravi način razmišljanja i da sve to moze da uklopi uz modeling.

"Kada sam potpisala ugovor sa IMG agencijom, moja jedina želja je bila da budem fit. I pored toga što se ceo život bavim sportom nikada nisam želela da postanem premršava da bih se bavila ovim poslom", kaže Gigi.

(Lekcija letnjeg stila: Midi bela haljina u režiji Gigi Hadid)

Mnogi se pitaju kako i pored tih hamburgera uspeva da održi tako dobru formu?

Ona ističe da pored dobrih gena koje joj je majka podarila, ona ima mnogo udela u tome, zato što je na nju prenela važnost zdravog življenja i bavljenja sportom.

Lepa manekenka se uz majku bavila dosta sportom.

" Kada sam bila klinka sa majkom sam često išla na jahanje. Ustajali bismo u 4-5 sati ujutru. Pored jahanja, tokom srednje skole bavila sam se odbojkom gde sam bila kapiten srednjoškolske ekipe. U Njujorku sam počela da trenira boks koji se pokazao kao pravi sport za mene."

Tekst priredila: Katarina Vasiljević