Za postizanje brzih rezultata treba da se fokusirate na vežbe koje jačaju celokupnu muskalaturu na telu. Ovaj program vam upravo to i pruža, a u zavisnosti od kritičnih regija, zadržite se na jednoj vežbi ponavljajući je više puta!

Bacite se na ovih 5 prilagođenih vežbi za oblikovanje i jačanje tela i javite nam prve rezultate. Za postizanje najboljih efekata, preporučujemo vam da radite 3 seta vežbi, po 15 ponavljanja.

Vežba 1

Ukradite pokret od balerina i pokušajte da uradite plié. Stanite u ravan položaj i ruke položite na butine. Naglo se okrenite na stranu spuštajući se u čučanj, raširenih nogu. Spuštajte se polako sa ravnim leđima. Kod savijanja, zamislite da stežete zamišljenu loptu između butina. Upravo ovaj položaj (sa zamišljenom loptom) angažuje spoljne i unutrašnje mišiće butina. 

Vežba 2

Da biste uradili obrnuto V, postavite ruke iza leđa i gurajte telo na gore, praveći tzv. most. Potrudite se da vam ruke budu stabilne i zategnute, kako biste se fokusirali na jačanje trbušnih mišića ali i mišića ruku.

Vežba 3

Ova vežba je modifikovan joga chaturanga položaj. Počnite da se podižete na gore, zadržavajući leđa ravno- praveći dasku. Kada spustite telo, prstima se pogurajte napred i ponovite vežbu. Vrlo brzo ćete primetiti rezultate: jače tricepse i trbušne mišiće.

Vežba 4

Vežba broj 4 je varijacija prethodnog položaja. Podignite se prstima i rukama na gore i napravite dasku. Zatim podignite prvo levu, a nakon nje i desnu ruku. Ruku pružate pravo i ravno ispred sebe, u visini glave.

Vežba 5

Ova vežba se naziva "pucaj i prođi". Koristite mišiće celog tela da se podignete u visinu, i onda uradite ovaj "pucajući" zahvat, odnosno naglo okrenite telo iz jedne strane u drugu.

Tekst priredila: Kristina Milošev