Beli luk

Beli luk je zdrav za srce, ali je efikasan i u detoksikaciji, jer deluje antiviralno, antibakterijski i poseduje antibiotička svojstva. Beli luk sadrži hemikaliju alicin, koja podstiče proizvodnju belih krvnih ćelija i pomaže u borbi protiv toksina.

(Detoks bomba: Napitak koji oporavlja celo telo)

Zeleni čaj

Jedan od najboljih načina za detoksikaciju tela je konzumiranje zelenog čaja, koji je bogat antioksidansima. Zeleni čaj štiti jetru od različitih oboljenja.

Đumbir

Masna hrana i alkohol loše utiču na probavni sistem, a u slučaju mučnine, loše probave, napudosti i gasova možete da koristite đumbir. Bogat je antioksidansima i unapređuje imunitet. Možete unositi sok ili čaj od đumbira.

(Idealan detoks: Kako da izbacite toksine za 48h)

Limun

Limun je s razlogom jedno od najpopularnijih i najefikasnijih "oružja" u borbi sa toksinima. Bogat je vitaminom C i antioksidansima koji prave čuda kada je u pitanju koža, kao i u borbi protiv slobodnih radikala koji izazivaju bolesti. Limun ima i alkalni efekt i pomaže u obnavljanju ph balansa, što opet unapređuje imunitet.

Voće

Sveže voće je bogato vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima, a u isto vreme sadrži veoma malo kalorija. Zbog toga je važno voće uključiti u plan detoksikacije organizma. Voće je najbolje jesti ujutro, a možete ga konzumirati i kao užinu tokom dana. Poznato je da voće poboljšava probavu.

Cvekla

Cvekla sadrži velike količine magnezijuma, gvožđa i vitamina C, zbog čega je višestruko korisna za organizam. Osim toga, cvekla pomaže u kontroli holesterola i "čisti" jetru. Može se jesti sveža ili kuvana, a moguće je napraviti i sok.

Smeđi pirinač

Smeđi pirinač sadrži vitamin B, magnezijum, mangan i fosfor, koji služe u detoksikaciji organizma. Efikasan je i za čišćenje debelog creva, a bogat je iselenom, koji štiti jetru i poboljšava ten.

izvor: klix.ba