Da vas ne bismo držali u neizvesnosti, odmah ćemo vam prikazati i ekskluzivni video, sneak peek onoga što se nalazi u njenom DVD-u, kako bi vam zagolicali maštu i pokrenuli plesačko-vežbački adrenalin.

A u nastavku možete pročitati i tri najzanimljivija pitanja i odgovore Tracy Anderson, koje svaka žena želi da sazna, svakodnevno.

Saznajte šta je to specifično baš u ovom načinu vežbanja, šta vam može zameniti kuvan ručak i koliko zaista morate vežbati dnevno za dobre rezultate.

Po čemu je vaš kardio dance različit od drugih kardio vežbi? Zašto ste protivnik promena na dužim relacijama ili spin časovima?

Svi smo mi različiti i jedinstveni, rođeni sa različitim slabostima, uključujući i fizičke disbalanse i izazove. Tendencije da napredujete i izgradite svoje mišiće na određen način, sve su izraženije godinama. Ono ste što jedete, u kondiciji ste onoliko koliko se i kako se krećete, i nastaviće da vas izaziva ono što ste zapostavili. Ako je moje telo u disbalansu sa zdravljem, ja ne verujem u prihvatanje, već verujem u popravljanje istog. Sve se svodi na to da učinimo naša tela otpornijim na bolest i vitkim i u formi. To je ključno za naše dugoročno zdravlje.

Telo reaguje neverovatno dobro na doslednost strategije: Ako dete upišete na golf sa tri godine, ogromne su šanse da postane vrhunski golfer ako bude sledio pravila. Isto važi i za naš fitnes. Trend šetanja sa treninga ostavlja malo prostora za oblikovanje i dostignuće. Nije ni to negativno, lepo je kretati se kroz život sa strašču, ali verujem da su posvećenost i doslednost ključni za bolji život na duže staze.

Želela sam da kreiram kardio komponentu koja će uključivati i sagorevanje masti, mentalnu konekciju, fokus i koordinaciju. Moj specifičan dance aerobik program je neverovatno izazovan na svim nivoima, omogućava vam da prodre dovoljno da se izbori sa problemima na ključnim tačkama i kontroliše težinu. I što je najbitnije: ne ometa strukturu tela, ne bildujući iste mišiće ponovo, i ponovo. Na mom dance aerobiku morate naučiti da koristite i psihu, jer jednom kad to savladate postižete neverovatanu um-telo konekciju.

Koja je idealna količina vežbanja, koju trebamo postaviti sebi za cilj, nedeljno? I pod pretpostavkom da je vreme ograničeno. Koja je prva stvar kao prioritet?

Zaista želite odgovor na ovo pitanje?! Niko ne želi da čuje istinu kada je u pitanju određivanje vremena. Zaista bih volela da ljudi vežbaju od 4 do 7 dana u nedelji. Ali po meni 6 je magičan broj.

Potrebno je vreme da se izgradi kardio trajnost, ali to nije izgovor da se ne počne uopšte. Volim da postavljam ljude na visoke performanse niskog intenziteta regularnih kardio vežbi gde mozak aktivno učestvuje. Ova formula štiti zdrave mišićne mase i sagoreva masne naslage. Vremenom kardio može biti sve jači i jači, i sa još boljim rezultatima.

Postići pravu ravnotežu kod kardio vežbi ponekad može biti jako teško, jer prenaporan ili pogrešan tok može da poveća nivo kortizola, koji sagoreva mišićno tkivo. U mom idealnom svetu, ja bih radila 30 minuta kardio i 30 minuta rada na mišićnoj strukturi. Ako nemate čitav sat onda se fokusirajte na 30 minuta jednog ili drugog.

Da li postoji pouzdan i mudar meni za ručak, koji nije tako strašni i ne zahteva kuvanje?

Moji zgrabi-i-kreni obroci su obično velnes šejkovi, kao zamena za pravi obrok, sa svežim mlekom od lešnika, i čokoladnim sirupom. Činija od pirinča, piletine, pavlake i sira sa svim prelivima je takođe moj izbor. Volim i proteinske porcije kelja, kao salate. Tu su i prolećni šejkovi, a često volim da naručim i ćuretinu.

Tekst: Tijana Jakovljević