Namirnice zbog kojih se osećate i izgledate dobro (zapravo, odlično!)

Foto: Profimedia

Ne možemo očekivati da se naše telo transformiše tokom noći, ali, postoje razne sitnice koje možemo učiniti kako bi se osećali lakše. Pogledajte u čemu je trik!

U kontekstu ishrane i zdravlja - obratite pažnju na termine kao što su ‘čudo’ i ‘instant’ - zato što 99,9% proizvoda sadrži jedan od ova dva, ili čak oba natpisa i tvrde da zaista tako deluju. Previše dobro, da bi bilo istinito. “Malo je teško pronaći namirnice koje će odmah pokazati rezultate na vašem fizičkom nivou. Svi oni kreću od nivoa ćelija, koji kasnije rezultira u fizički.” objašnjava Dana James, nutricionista. 

Naravno, ne možemo očekivati da se naše telo transformiše tokom noći, ali, postoje razne sitnice koje možemo učiniti kako bi se osećali lakše. 

Naravno, osobe koje se već zdravo hrane, sporije će videti napredak i rezultate, nego osobe koje su naglo promenile svoju ishranu. “Neko ko jede hamburnger i naglo pređe na zdrave ‘zelene’ sokove, povećaće nivo svoje energije brže, i takođe izgubiti težinu mnogo pre, nego osoba koja je već određeno vreme na tom režimu ishrane.” objašnjava James. 

Losos ili zlatovčica

Obe vrste ribe su bogate omega 3 kiselinama, koje pomažu prilikom hidratacije, stvarajući svetlucavi efekat na površini kože. Da bi sve ovo imalo bolje dejstvo potrebno je konzumirati oko 170 grama, dva puta dnevno. 

Doza hlorofila

Hlorofil (chlorophyll) je zeleni pigment u biljkama. Pomaže u snabdevanju ćelija u našem organizmu kiseonikom, i kao rezultat daje više vitalnosti i rumene obraze. Takođe, dobar je u otklanjanju toksina koji našoj koži daju bled izgled, u nedostatku energije. Mi vam savetujemo da uzmete jednu ‘dozu’ svakog jutra.

Kokosovo ulje

Većina ljudi ne želi da prizna ali, problemi sa (ne)idenjem u toalet su česta pojava. Imamo rešenje i za to! Svakog jutra uzmite jednu kafenu kašičicu kokosovog ulja, i videćete rezultat. Takođe, možete je pomešati i sa kafom. Ko je spominjao ravan stomak?

Bez glutena i mlečnih proizvoda

Verovatno ste do sada bezbroj puta pročitali kako poznate ličnosti i modeli ne jedu glutenske i mlečne proizvode pre bilo kakvog dešavanja. Pa, postoji jako dobar razlog za to! Svaka namirnica koja spada u ovu grupu će vas veoma brzo načiniti nadutim i teškim. Težina koju uglavnom izgubite kada prestanete sa korišćenjem tih namirnica je toksična voda, koja se neće vratiti u vaše telo ukoliko se ne vratite staroj dnevnoj rutini.

Lekovite gljive

Odavno je poznato da priroda čuda čini. Ova vrsta gljiva će u roku od dana otkloniti bilo koju prehladu ili grip. Ali, pored toga gljive su poznate po tome što pospešuju broj odbrambenih ćelija našeg organizma, i ojačavaju naš imuni sistem. Tako da... ukoliko ste prehlađeni mi vam savetujemo konzumiranje na gotovo bilo koji način.

Tekst: Branislava Lazin


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...