Strastveni ljubitelj čokolade

Supruga jednako slavnog glumca Ryana Reynoldsa bila je profesionalno aktivna i dok je bila trudna, snimivši neke scene filma „The Age of Adaline“ u prvom tromesečju trudnoće. Glumica je poznata po privrženosti kolačima i nesklonosti vežbanju u teretani, ali to ne znači da ne vodi brigu o zdravlju. 

"Istina je da volim čokoladu i da mrzim vežbanje u dvoranana, ali zato nalazim druge načine da budem aktivna. Plešem, vozim bicikl, pešačim i vežbam u prirodi", rekla je u jednom intervjuu.

(Pogledajte najbolje izdanje Blake Lively do sada: Glumica u fantastičnoj color-bloking kreaciji!)

Kružne vežbe

Pored navedenog, kad se priprema za filmove angažuje ličnog trenera Bobbyja Stroma da joj pomogne da ojača duge noge i istopi svaki trag masnoće. Trener joj odredi treninge od pet dana u nedelji i tada izvodi kružne i kardio vežbe. Prednost kružnih vežbi je u tome što se mogu izvoditi bilo gde pa i u hotelu ili kod kuće. Te su vežbe namijenjene oblikovanju i jačanju mišića ruku, nogu i jezgre i obuhvataju sledeće pokrete:

-Čučnjevi za oblikovanje zadnje lože

-Iskoraci za smanjivanje opsega bedara

-Dizanje na rukama za jačanje leđa i ramena

-Raznovrsni trbušnjaci za izgradnju trbušnih mišića

-Skakanje preko užeta za sagorevanje kalorija

Ukoliko želite  vitke noge poput Blake, moraćete puno da skačete. 

"Ona u rutinu uključuje visokoenergetske eksplozivne skokove u čučećem položaju", rekla je instruktorka Jennifer Wolters u jednom intervjuu. 

Dok je snimala film „Green Lantern“, 28-godišnja Blake je naučila i razne akrobatske pokrete koji su joj pomogli da održi zanosnu figuru i kondiciju.

(Pet pravila o stilu koje bi svaka cura sa oblinama trebalo da zna)

Povrćni sok za čišćenje

U restoranskim jelima može biti puno skrivenih kalorija pa Blake sama pravi zdrava jela kod kuće. 

"U pripremi koristim mnogo svežih sastojaka. Lakše je ostati zdrav ako jedeš svežu hranu kao što je voće i povrće", rekla je glumica. 

Na njenom jelovniku se najčešće nalaze voće, povrće, mahunarke, jaja, mlečni proizvodi, krto meso, piletina, ribe i jaja. Da bi uravnotežila ishranu, uz povremene „kalorične bombice“ svakodnevno pije povrćni sok od kelja, cvekle, jabuke i limuna. To je jedan od njenih omiljenih napitaka za detoksikaciju. 

Dnevni jelovnik

Evo kako izgleda njen tipičan dnevni jelovnik :

-Ujutro redovno jede zobenu kašu i bademovo mleko, bogato belančevinama potrebnim njenim mišićima za oporavak nakon vežbanja.

-Ručak uključuje salatu i neki izvor belančevina kao što je piletina, krto meso, riba ili jaja.

Pogledajte i Kako izgleda dnevni jelovnik Žizel Bundšen

-Uveče jede slatki krompir, integralni pirinač, krto meso i zeleno lisnato povrće.

-Za međuobrok pravi sok od voća i povrća u sokovniku ili pojede neku poslasticu.

izvor: stvarukusa.rs