Paddleboarding

Iako se trenutno čini da ćemo na toplo vreme i leto još dugo čeakti, ne dopustite da vas i ove godine sunčano, toplo vreme dočeka nespremne. Kako bi nakupljene kilograme što brže i bolje izgubili, predlažemo vam jedan vodeni sport čija popularnost neverovatno raste: paddleboarding, odnosno uspravno veslanje na dasci za surfanje. Naime, u ovom sportu kombinuje se održavanje ravnoteže na dasci uz veslanje, što znači da istovremeno vežbate snagu i istezanje. Možda biste mogli da počnete da planirate i putovanje u toplije krajeve dok čekate da ova zima prođe.

TRX trening

Nikad ne smemo da podcenjujemo mogućnosti sopstvenog tela i njegovu sposobnost pomeranja granica izdržljivosti. TRX ili suspenzijski trening podrazumeva izvođenje vežbi u različitim pozicijama višenja gde nam opterećenje predstavlja vlastita težina i gravitacija, što sam trening čini vrlo izazovnim, a prednost je što se vežbe mogu izvoditi gde god vam najviše odgovara, kod kuće, u hotelskoj sobi, u parku ili u dvorani s ostalim vežbačima.

(16 trikova uz koje ćete zavoleti sport)

Trampolina

Sprava koju možete da kupite, putem online prodajnog sajta ili u trgovinama sportske opreme i koju lako možete da montirate kod kuće, neverovato će uticati na vaše zdravlje. Dok skačete, ubrzava vam se puls čime se gradi kondicija i podstiče cirkulacija. Osim dinamičnih kardio vežbi, trampolina je korisna za vežbe iz kinezaterapije, fizioterapije i rehabilitacije jer je nežna i ugodna za leđa, stopala, kolena i kukove. A najvažnije, vežbanje na trampolini je super zabavno. Probudite dete u sebi i skačete za bolje zdravlje.

Vežbanje uz pomoć girja

Girje su vrste tega zvonastog oblika koje svoje korene vuku početkom 18. veka iz Rusije, gde su u početku služile kao alat za mlevenje žitarica, a danas ćete ih retko videti u toj ulozi. Ovi neobični tegići odličan su rekvizit u povećanju izdržljivosti i cirkulacije, razvoju eksplozivne snage i definiciji mišića i lepom izgledu, budući da prilikom vežbanja učestvuju gotovo svi glavni mišići tela.

(7 najboljih Instagram profila za sve zaljubljenike u fitnes)

Funkcionalni trening

Ovaj se termin često susreće u svetu sporta, ali potrebno ga je detaljnije pojasniti. Srž funkcionalnog treninga sastoji se u tome da simulira pokrete iz svakodnevnog života, poput guranja, povlačenja, čučanja, iskoraka, pa se vežbe sastoje od izvođenja čučnjeva, iskoraka, sklekova, ali i korišćenja rekvizita, poput gore pomenutih girji, konopa, vijača i drugih. Zahvaljujući tim radnjama, delujemo na veći skup mišića i utičemo na snagu i ravnotežu. Mogućnosti su zaista brojne, stoga nema mesta izgovorima!

izvor: buro247.hr