Prejedanje božićnim specijalitetima i ispijanje kuvanog vina ne utiče loše samo na vašu figuru, već i na kožu lica. Pogotovo ako ste puno vremena proveli u zadimljenim prostorijama, s ljudima koji puše. Naravno, ne želimo reći da se morate odreći praznične hrane i baciti se na žustri trening, ali ovih 5 stvari svaka od vas može uraditi i tako ubrzati metabolizam i izgledati i osećati se bolje.

1. Tokom dana pijte litar i po vode sa malo sveže isceđenog limuna.

2. Izmorenu kožu lica nahranite hraljivom maskom - ako nemate kupovnu, jednostavno je napravi od jogurta, malo banane i kašičice meda ili maslinovog ulja pomešanog sa žumancetom.

3. Krenite u brzu šetnju - pola sata je dovoljno, a ako imate slobodnih sat vremena, provedite ih u ugodnoj šetnji na svežem vazduhu. To će vam pomoći da se rešite nadutosti i da ubrzate metabolizam, a koža će ponovno izgledati zdravo.

4. Pojedite voće. Znamo da verovatno mislite - "Ko bi jeo voće uz sve ove kolače?", Ali verujte nam - vitamini su vam itekako potrebni. Pomorandže i mandarine odličan su izbor jer su pune vitamina C.

5. Napravite 30 skokova jumping jack (krećete sa skupljenim nogama i rukama i zatim širite noge a ruke stavite iznad glave i tako 3 puta). To će podstaći cirkulaciju i vratiti boju u vaše obraze.