Dobar metabolizam je prilično bitan, bez obzira da li pokušavate da smršate ili vam jednostavno važno da budete zdravi i imate stabilnu kilažu. Ovih pet saveta pomoći će vam da već od ranog jutra pokrenete organizam. Ukratko – ne preskačite doručak i trenirajte, bar kratko!

Vežbajte

Ovo je najbolji način da se razbudite, a osim toga, pomoći će vam da ubrzate metabolizam, mnogo više nego vežbanje u neko drugo doba dana. Pripremite svu potrebnu opremu uveče, ili uradite bar vežbe istezanja, ako niste raspoloženi za ozbiljan trening.

Dodajte intenzitet

Skorašnja studija je pokazala da intenzivno vežbanje u trajanju od 2,5 minuta povećava sagorevanje kalorija u drugom delu dana – čak i do 200 kalorija više. Dakle, eksplozivna serija čučnjeva može višestruko da se isplati.

Ne odlažite doručak

Nikada nemojte preskakati doručka, koliko god da vam je dan zatrpan obavezama. Jutarnji obrok čuva vaše telo (i metabolizam) u top formi. Ako doručkujete odmah po buđenju, imaćete dovoljno energije za celo jutro, a metabolizam će raditi kako treba tokom celog dana.

Pokrenite mišiće

Ne zaboravite da dodate vežbe snage svom treningu, jer one sagorevaju kalorije, osim što vam grade jaku muskulaturu. Ako počnete dan desetominutnim vežbama snage, ubzraćete metabolizam i oblikovati telo.

Pojedite svoju užinu

Definitivno je moguće da grickate i mršavite, ali se potrudite da napravite dobar izbor. Neka vaša jutarnja užina bude voće puno antioksidanasa ili hrana puna proteina, poput grčkog jogurta.