Nekoliko isprobanih trikova dovešće vas do željene težine, i to bez trčanja. Strpljenje, malo prilagođavanja i vreme je sve što vam je potrebno.

Doručkujte zdravo i obilno

Samo zato što pokušavate da smršate za nedelju dana ne znači da treba da preskačete najbitniji obrok u danu. Bilo da ste na dijeti ili ne, uvek bi trebalo da imate zdrav, obilan doručak. Svakog jutra. Naravno da to ne znači da treba da jedete slaninu, meso, supu, i desetak palačinki. Vaš doručak treba da sadrži proteine, koji će vam pomoći da kontrolišete glad.

Jedite manje porcije

Ako smanjite veličinu porcije dokazano ćete izgubiti neželjene kilograme. Fokusirajte se na unošenje više mesa i povrća a manje na krompir, pastu i pirinač. Ne brinite, meso vas neće ugojiti, samo ako jedete umereno.

Držite se ishrane bez ugljenih hidrata

Smanjite unos ugljenih hidrata. Znamo da je teško i ponekad stresno ali jako je važno za vašu dijetu. Izbegavajte skrob, voće i rafinisani šećer. Morate jesti proteine. Iako to nije najbolja strategija na duže staze, pomoći će vam da izgubite višak kilograma za nedelju dana.

Pijte vodu

Pre i posle jela popijte čašu vode. Voda nema kalorije, a pomoći će vam da jedete manje. Ako se često prejedate i to je najveći razlog zašto se gojite pokušajte sa ovom metodom. Ne samo da ćete izgubiti kilograme za nedelju dana već čete zadržati kontrolu nad kilogramima koje steveć izgubili.

Vodite dnevnik ishrane

Jedan od najefikasnijih načina da smršate za nedelju dana a da ne vežbate je vođenje dnevnika ishrane. Zapišite sve što jedete u toku dana kako biste znali koje namirnice morate da izbacite. Mnogi misle da dnevnik nije efikasan za gubitak kilograma ali upravo je suprotno. I za to vam je potrebno samo nekoliko minuta.

Naspavajte se

Zdrav san je bitan, jer kad smo umorni više jedemo. Ako ste hronično neispavani nije ni čudo što imate veliki apetit. Iako smo rekli da uz ova pravila mršavite bez vežbanja, ne bi bilo loše da pokušate sa džogingom ukoliko ne uspevate da se naspavate. Trening će vas izmoriti te ćete lepše i spavati.