Devedesete su umešale svoje prste i kada je kosa u pitanju. Sećate se kako je Kate Moss izgledala kada se zabavljala sa Johnny Deppom?

Taj look se vratio uz velika zvona. Lokne su ustupile mesto nemarnoj, blago prelomljenoj kosi koja izgleda kao da ste je same stilizovale ili kao da je niste stilizovale uopšte. U pitanju je frizura koju dobijete potpuno slučajno kada skinete gumicu sa kose posle tuširanja ili posle celog dana provedenog na plaži, ali kada stvarno pokušate da je napravite završite kao merino ovca ili kao da ništa niste ni radili.

Trik za dobre i pouzdane „slučajne” talase je dobra priprema kose.Dok su vlasi još vlažne, naprskajte ih sprejem koji će ih blago ukrutiti, jer ako je kosa previše svilena, brzo će se opustiti i izgubiti teksturu. Za grunge talase je najbolje da koristite presu. Uzmite pramen, prelomite ga na trećini pod uglom od 90 stepeni u desno, a potom na drugoj trećini pod istim uglom u levo. Potom ga naprskajte lakom za sjaj. Kada završite sa celom kosom, rastresite je prstima.

Expert tip (Nemanja Veljković, Nemanja Hair Style studio): U vrelim danima poštedite kosu dodatne toplote i efekat talasa postignite trakom za kosu. Kada se oprana kosa skoro skroz prosuši, napravite razdeljak i raščešljajte je. Uzmite najobičniju traku za kosu (što je šira, talasi će biti krupniji) i stavite je preko čela, tako da ide oko cele glave. Uzmite pramen, obmotajte ga oko trake i to ponovite sa svakim u krug. Cool efekat ćete dobiti ako ostavite krajeve da vire van trake, jer će nakon puštanja ostati ravni i špicasti. Najbolje bi bilo da sve ovo uradite uveče pred spavanje, tako da bi kosa imala vremena skroz da se osuši, a vi ćete biti spremni čim ujutru ustanete.

Tekst: Branislava Kostić

Malo teksture oživeće vaš kosu i dati joj volumen. Glamur i grunge prosto idu jedno uz drugo...