Razdeljak po sredini glave, i sa strane – to nose svi. Vi ne želite da budete kao svi!

Odmorite se od ovog ležernog stila i malo razdrmajte svakodnevnu rutinu. Stari dobri bob se vratio, ali sada izgleda kao da je prošao kroz tunel pri brzini od 120 km/h: "Romantično je, ali opet ima neku rock’n’roll oštrinu", kaže James Pecis, čovek koji je bio zadužen za frizuru na reviji Blumarine.

U pitanju je stajling koji zahteva glatku teksturu kose, a zahvaljujući tapiranju i laku, možete podići i iskontrolisati sitne i neposlušne vlasi.

Da ne biste izgledali previše ozbiljno, kao završni sloj možete staviti neki proizvod za sjaj kose koji će da dâ vlažan efekat. Sam McKnight, glavni frizer revije Balmain, kaže: "Zalizano, malo masno, puno volumena i žestokog stava. Androginost nikada nije izgledala tako sveže."

Napravite sami: Nanesite penu na vlažnu kosu, posebno se fokusirajući na koren, i osušite je držeći glavu naopačke da biste dobili ekstra volumen. Sekciju u korenu vrata natapirajte blago, a na sredini malo više, i sve fiksirajte lakom. Kosu na vrhu temena eksremno natapirajte, da biste dobili na visini. Šiške ne tapirajte. Prebacite ih preko tapiranog dela da biste ga prekrili.   

Priredila: Svetlana Marić

Kratka kosa ne mora da bude dosadna. Pomešajte poznati retro stil sa malo trendi volumena i imajte savršenu frizuru svaki dan!