Frizure na +30

Tekst: BRANISLAVA KOSTIĆ

Slatko pletivo

Za ovo leto karakteristične su romantične pletenice! Iako je to stari način ukrašavanja kose, nikada ne izlazi iz mode i stalno doživljava nove varijacije. Najpoznatija je varijanta pletenice koja se pravi od tri pramena kose, ali ovog leta pokušajte nešto drugačije. Izuzetno nam se dopala varijacija s revije Antonija Berardija: kosu zaližite gelom i podelite je uzdužno u dva dela. I jedan i drugi pri vrhu vrata počnite da uvrćete prvo oko svoje ose, a potom i jedan oko drugog, a kraj pričvrstite gumicom. Da se sitne dlačice ne bi razletele, obe polovine kose obložite voskom u spreju, koji će doprineti i da vam se kosa sija. 

Nisu vam potrebni baš svi proizvodi za stilizovanje kose

Istina je da frizeri već godinama pokušavaju da imitiraju efekat slane vode u kosi: blagi volumen i vlasi izdeljene u neravnomerne bičeve... ali uzalud. Da biste od prirode iskoristili najbolje, ipak nemojte oprati kosu posle izlaska iz mora. Samo je nahranite nekim leave in balzamom koji će umiriti agresivno dejstvo soli. A frizura? Pa, već je imate, a vama preostaje samo da se igrate s razdeljkom. Ne pomišljajte na češalj, nego pročešljajte kosu prstima i prebacite je na željenu stranu. 

O sole mio

Zaštita od sunca nije potrebna samo vašoj koži nego i kosi. Sa sobom uvek nosite UV sprej koji oblaže vlasi i tako ih štiti od zračenja. Treba ga naneti svakog dana, a kada ste na plaži i svaki put kada izađete iz vode.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...