Od Jane Birkin do Angeline Jolie, uz Philips Prestige Pro i MoistureProtect liniju, rekreirali smo najlepše holivudske frizure.

Čak iako okolnosti ne obećavaju, mi već uveliko pravimo spisak razloga da ovo proleće iznesemo sa osmehom, stilom i optimizmom. Na kalendaru su obeleženi važni datumi koji nagoveštavaju neke nove trenutke za pamćenje, a kako smo kod kuće mnogo više nego inače, imamo sasvim dovoljno vremena da dobro promislimo, osmislimo, te isprobamo onaj beauty look koji nam danima stoji u sekciji Saved na Instagram nalogu.

Holivudske dive inspirisale su nas da kreiramo jedinstvene frizure za posao, plažu, te glamuroznu proslavu, a Philips Prestige Pro i MoistureProtect linije pomažu nam da ih napravimo same, u svom kućnom ambijentu.

Bad-hair-day epizode padaju u zaborav! Odaberite svoju holivudsku ikonu i počnite da zapisujete.

1. Nonšalantnost ravne kose Jane Birkin

Kako Francuskinje uvek uspevaju da izgledaju besprekorno stilizovano, bez mnogo truda? Ikona stila Jane Birkin poznata je po svojoj nonšalantnoj frizuri sa šiškama, a ako se pitate kako da je postignete i vi tako da izgledate uredno, odgovor je - pomoću Philips Prestige Pro prese za kosu. Ona pruža profesionalno ravnanje (čak i prirodno jako kovrdžavoj kosi), sa pločama od titanijuma i jonima koji kosu čine mekanom i sjajnom. Kako biste zadržali volumen, kosu ne peglajte od temena i uzimajte veće pramenove, a kako biste zaoblili šiške, presu zakrivite ka unutra.

2. Neodoljivi talasi i half-up ponytail Catherine Deneuve

Ujutru kada se spremate za posao ili predveče kada krenete kod prijateljice na piće, talasi + podignuti prednji deo kose su dobitna kombinacija. Uz Philips MoistureProtect automatski uvijač koji brzo i jednostavno uvija kosu tako što sve vreme kontroliše temperaturu i neguje njenu hidriranost, biće vam potreba još samo efektna šnala koja je glavni trend ove sezone. U aparat postavite sloj po sloj kose, držeći ga par sekundi do zvučnog signala koji obaveštava da je lokna gotova. Na kraju celog postupka raščeščešljajte kosu i prednji deo podignite u visoki rep.

3. Savršeni volumen razburušene kose Jennifer Aniston

Ili je vole ili je mrze – na Jennifer Aniston niko nije ravnodušan. Jedno je sigurno – njena i-woke-up-like-this frizura uvek izgleda dobro! Kako postići razbarušeni efekat blago uvijene kose, i to sa savršenim volumenom? Isfenirajte kosu Philips MoistureProtect fenom koji čini kosu bujnom i zanosnom, štiteći njen kvalitet iznutra i spolja. Na vama je samo da koristite adekvatne četke kako biste napravili željeni oblik, a MoistureProtect pobrinuće se da kosa izgleda glatko i sjajno, održavajući njenu prirodnu vlagu. Na raspolaganju vam je čak 6 opcija za podešavanje brzine i toplote, a ne zaboravite da kao perfect final touch iskoristite mlaz hladnog vazduha za učvršćivanje frizure.

 4. Glamurozne lokne Blake Lively

U ovu lepoticu zaljubljeni smo još od famozne serije ''Gossip Girl'', a njene raskošne lokne kopiraju se u frizerskim salonima širom sveta. Da li ste znali da uz pomoć Philips StyleCare Prestige automatskog uvijača možete da napravite lokne iz snova, i to sa dvostruko više kose u jednom potezu? Pritiskom dugmeta, automatski uvijač uvlači pramen i ravnomerno ga kovrdža uz pomoć keramičke obloge sa keratinom. Takođe, ovo je samo jedan od 27 načina uvijanja (od sitnih do onih raskošnih lokni), i sve to uz kontrolisanu toplotu koja čuva kvalitet kose.

5. Elegantna punđa Angeline Jolie

Najlepša žena na svetu na crvenom tepihu je vrlo često viđena sa otmenom punđom u kombinaciji sa veličanstvenom kreacijom. Osim za svadbe, rođendane i druge proslave, ovu punđu možete nositi za jedan poslovni dan, uz košulju i pantalone, ili za prolećni đir po gradu, uz kratku haljinu i mokasine. Look postižete feniranjemPhilips Prestige Pro fenom, dizajniranim za brzo profesionalno sušenje i oblikovanje. Njegov jedinstveni usmerivač protoka vazduha (do čak 170 km/h) omogućuje profesionalno oblikovanje kose bez pregrevanja. Savršene rezultate osiguravaju dve mlaznice – prva za precizno oblikovanje uz maksimalnu negu, te druga za četkanje i poliranje kose. Na kraju, kosu skupite u nisku punđu, uz pomoć češlja, tankih gumica i nevidljivih ukosnica.

Tekst: Tara Đukić
Foto: Mirko Tabašević; Profimedia
Stajling: Aleksandar Nastasijević
Šminka: Milica Ilić za školu šminkanja Ena Jović
Frizura: Srđan Kolarević
Modeli: Olga i Katarina, Demons Model Management