Bob frizura - kako se naziva u većem delu sveta, podrazumeva paž i sve njegove tipove, tačnije dužine.

Francuski bob u ovom slučaju, podrazumeva kraću dužinu, onu do linije usana i poželjeno je šiške. Iz prostog razloga, jer ovako stilizovana kosa izgleda sjajno sa beretkom na glavi.

U poslednjih šest meseci ovu praktičnu i u isto vreme vrlo stylish frizuru, imali smo priliku da vidimo svuda i na svakome, preko trendseterki i poznatih lica, do čuvenih manekenki i drugaričine sestre koja je upravo doputovala iz Osla.

Nose je svi, nemaju izgleda nameru da stanu i to sve sa dobrim opravdanjem.

Francuski bob vuče poreklo iz džez ere s početka 1920-ih, originalni izgled podrazumeva dve dužine: onu do linije brade ili onu dramatičniju, do linije usana. A, oba dužine donose instant svežinu izgledu.

Tada se insistiralo na formi koja je više svilenkasta i ravna, a sada je trend upravo suprotan način stilizovanja: blago uvijena kosa ili razbarušena. Poenta je postići onaj pravi francuski look: nonšalantni šik.

"Mislim da su meseci karantina inspirisali mnoge devojke da prigrle svoju prirodnu teksturu kose, te da isto tako pronađu frizuru koja je ejdnostavna i praktična za održavanje, a da u isto vreme sa sobom donosi određen stylish efekat kada je to potrebno - poželjno je naravno bez asistencije profesionalca. Zato je upravo ova frizura doživela svoj veliki comeback, ali sa implementacijom drugačije forme", objasnio je  Alex Brown, omiljeni frizer brojnih poznatih ličnosti.