Za dužinu kraće: Kakve sve šiške nosimo ove sezone

foto: Imaxtree

Ove sezone se nose šiške. Tačka. Bilo koji oblik i forma biće odgovarajući, a ako ne stoji - porašće!

Na stranu

Najzahvalnija forma šiški jer su tu, a kao i da nisu. Ne smetaju, ne zahtevaju posebno održavanje, idealna forma za puštanje kose da izraste, uvek izgleda uredno, a daje notu misticizma jer može da prekrije jedno oko.

Odlična je opcija za osobe sa niskim čelom.

Inspiracija: Emma Stone

(Kako da vam šiške budu besprekorne?)

Mikro

Za ovu varijantu potrebno je dosta hrabrosti jer se posle skraćivanja ne mogu uhvatiti šnalicom makar tri meseca. Nežne baby hair šiške isečene neravnomerno pristaju svakom obliku lica, osim onima sa previsokim čelom.

Dobra vest je što za one nesigurne danas postoji mnogo clip on umetaka.

(Njihov način: Kako Francuskinje stilizuju šiške)

Inspiracija: Audrey Hepburn

foto: Profimedia

Pin-up

Klasika nekog drugog vremena podrazumevala je izuzetno duboke šiške koje obuhvataju skoro celu „krunu“ (od centra temena prema čelu). Izuzetno guste, besprekorno ravne i laserski precizno ošišane odlično pristaju osobama sa visokim čelom. 

Inspiracija: Betty Page 

Klasično

To je ono na šta se odmah pomisli kada se kaže šiške: ravna, horizontalno i gusto sečena forma do ivice obrva - ram lica. Zahtevaju održavanje, feniranje, ali dodatno ističu pogled. Klasika koja nikada ne izlazi iz mode. 

Inspiracija: Caroline de Maigret

foto: Profimedia

Neravnomerno

Ovo nose kraljice boho stila. Najzahvalnije su za održavanje jer - što neurednije to bolje. Često se šišaju „na suvo“, proređene su po krajevima i neravnomerne su dužine. Dosta su zahvalne za brze promene stajlinga i raspoloženja. 

Inspiracija: Charlotte Gainsbourg

foto: Profimedia

Zavesa

Reč je o elegantnoj damskoj formi gustih šiški koja se razdvaja na sredini i ide ravnomerno na obe strane čela. Da bi forma imala skladan oblik, malo su duže na krajevima. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih čak su fenirane na spolja, dok se danas to ne radi.  

Inspiracija: Dakota Johnson


Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin