9 saveta kako da za što brže vreme osušite kosu

5. Ne sušite kosu u kupatilu

Većina kupatila su manje prostorije bez prozora i tu se lako nakuplja vlaga. Ona će vam samo otežati posao i produžiti vreme sušenja.

6. Koncetrišite se na koren i kožu glave

Kosa je u predelu glave gušća, pa je potrebno posvetiti više vremena toj regiji. Takođe, zdravstveni problemi javljaju se zbog prehlade same glave. Ako komad kose koji je pola metra udaljen od skalpa ostane vlažan, sigurno vam neće naškoditi.

7. Koristite jak fen

Sigurno ste nekada u salonu videli da jednu osobu feniraju dva frizera da bi se dobilo na brzini. Niko vam ne savetuje da kupite dva fena, ali onaj koji imate mora biti jak. Trebalo bi da ima snagu od 1.800W ili više

8. Kosu sušite u nekoliko etapa

Sigurno ima još stvari koje treba da uradite (našminkate se, doručkujete, namestite krevet), zato prvo uradite jednu-dve, potom upotrebite fen. Proces sušenja ide brže, ako je kosa makar malo prosušena na sobnoj temperaturi. Potom osušite kosu oko 70%, a zatim i uradite još nešto preostalo. Onda završite sušenje.  

9. Feniranje završite hladnim vazduhom

Ovo je prvo dobar savet jer ćete smanjiti mogućnost elektrisanja kose, a i hladan vazduh je i kao mali test, skrenuće vam pažnju na delove kože glave koji su ostali vlažni tako što će vam jednostavno - biti hladno. Zato ih ponovo sušite osušite toplim vazduhom.

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>  https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...