Prvi meseci svake nove godine u nama nekako prirodno uzrokuju želju za promenom. I dok su stavke poput promene posla, grada stanovanja ili čak kilaže nešto teže za izvesti, ono što baš uvek možemo promeniti jeste - frizura.

Ako ste tokom života ikada napravili taj doslovni drastični rez (ili promenu boje), onda znate da se zapravo radi o fantastičnom osećaju koji je teško opisati. Jasno je da stilizovanje kose ne može iz temelja promeniti naš život, ali niko ne može poreći da nam ne daje neku novu energiju.

Primetićete da se neki trendovi nastavljaju iz prethodnih godina, ali došlo je i do pojave nekih sasvim novih.

Odvažite se!

Kratki bob

Ova je frizura popularna poslednjih nekoliko sezona, i zapravo nema naznaka da će tako skoro to prestati da bude. Spadate li u one koji oduvek pate za slavnom french chic estetikom, ovo je frizura o kojoj treba ozbiljno da razmislite. 

"Beach waves" u nešto drugačijoj formi

Talasi u kosi su frizura koja nam nikad ne može dosaditi, a ako je suditi prema trenutnim prognozama, biće izuzetno prisutni i u 2019. Međutim, izgledaće pomalo drugačije od onih na koje smo navikli; biće još opušteniji i delovaće još prirodnije.

Coral boja

Kad Pantone odredi boju koja će obilježiti neku godinu, možete biti sigurni da ćete je viđati u brojnim modnim i kozmetičkim kolekcijama. Isto tako, često se pojavi i u varijanti boje za kosu, a čini se da će koralna boja ove godine biti izastupljena.

90-e se vraćaju

Masivne kopče za kosu, ukosnice s velikim zlatnim ili srebrnim ukrasima, rajfovi i trake za kosu, samo su neki od detalja koje pamtimo iz nekih prošlih vremena, a koji će svoj veliki povratak imati i u sezonama pred nama. 

Uredno začešljana kosa s pletenicom

Pletenice su još jedna verzija frizure koja baš nikad ne izlazi iz trenda, u ovoj ili onoj varijanti. Brojni stilisti za kosu predviđaju da ćemo je ovaj put gledati u elegantnoj niskoj varijanti s kosom pripijenom uz teme.

Još ideja na polju hairstyle-a pogledajte na narednoj stranici:

PageBreak

Niski rep

Reč je o frizuri koja nalikuje onoj prethodno opisanoj, ali bez pletenice. Niski rep i uredno počešljana kosa su jednostavna, ali dovoljno dobra frizura za sve prilike, pogotovo uz dodatak nekakvog efektnog nakita.

Delimično raspuštena kosa

Gore pomenute kopče za kosu možete iskoristiti upravo za ovu frizuru, kako biste obuhvatili manji deo kose, dok veći ostavite da slobodno pada. Ponovo uz dodatak malo nakita dobićete frizuru koja je brza i jednostavna, a koja izgleda odlično.

Kratka kosa

Modni svet jako voli androgeni look, pa smo na brojnim pistama tokom Nedelja mode videli razne varijante vrlo kratke kose za koju će se odlučiti samo najhrabriji. Ipak, setite se da verovatno ne znate nikog ko se odlučio na drastično skraćivanje kose i zažalio. Upravo suprotno!

Zalizana kosa

Brojne članice porodice Kardashian-Jenner su ovaj trend već davno najavile, a sad on i službeno stiže na veliko vrata. Pripremite velike količine gela za kosu i isprobajte kako vam stoji ultimativna holivudska frizura - moglo biste prijatno da se iznenadite!

&script src="//www.instagram.com/embed.js"> >

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/