Ako su ‘curtain bangs’ obeležile jesen 2017., početak 2018. definitivno će obeležiti šiške poznate pod nazivom ‘baby bangs’.

Ovaj trend doživeo je pravu malu eksploziju na aktuelnim dodelama filmskih nagrada, gde su se brojne poznate glumice odlučile upravo za ove ‘tek izrasle’ baby šiške.

Emma Watson, Alison Sudol, Emma Roberts i Sofia Boutella, među prvim su zvezdama koje su se na početku godine pojavile sa potpuno novim frizurama i zajedničkim im kratkim šiškama. One su šarmantne, one su retro, ali definitivno postoje dva tabora kada je u pitanju ovaj hairstyle i ne vole ih svi.

Baby ili mikro šipke mnogo su kraće od onih klasičnih i seku se nekoliko centimetara iznad obrva, ujedno otvarajući pogled upravo na obrve i oči.

Odišu retro duhom, što nije ni čudno, jer su bile zaštitni znak holivudskih ikona poput Audrey Hepburn.

Sada se vraćaju na scenu, a naklonjeni su im i mnogi frizerski stilisti. Celebrity frizer Christopher Naselli otkrio je da su trenutno svi praktično poludeli za baby bangs trendom jer je reč o idealnom načinu za nešto efektniju promenu, koja će u isto vreme učiniti vašu frizuru modernom i otvoriti pogled na lice. 

Mnogima se takođe dopada njihov kontrast - vrlo su edgy, a istovremeno vrlo romantične i nežne.

Mogu se nositi vrlo ‘sleek’ i uz glavu, u savršeno ravnom i glatkom bobu poput onog Emme Roberts, ili u kombinaciji s pomalo razbarušenim talasima u kosi punim teksture. 

U svakom slučaju, odlučite li se na ovaj drastičan rez, savjetuje se da nakon pranja kose prvo stilizujete šiške, a zatim ostatak kose, kako biste ih ukrotili. Za to će vam pomoći čak i pegla za kosu.

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/