To su nam dokazale i brojne zvezde koje su se pred početak nove godine odlučile za promenu izgleda.

A kada su u pitanju one popularne frizure koje su obeležile godinu iza nas i kojima su se gore pomenute zvezde upravo i priklanjale, onda je lob definitivno na prvom mestu, sa opravdanim razlogom naravno.

Dužina do ramena zapravo je univerzalna frizura, koja je laskava za praktično svaki oblik lica, ali i tipova kose, bilo da je u pitanju kovrdžava, ravna ili talasasta.

Međutim, ukoliko vam je ova dužina ipak dosadila donosimo vam nekoliko ideja koje će značajno osvežiti vaš izgled.

Da li će biti u pitanju dramatična ili suptilna promena zavisi od vas, ali činjenica je da su dame proteklih meseci na crvenom tepihu prošetale i jednu i drugu varijaciju, bilo da su nekada nosile lob poput Jessice Biel ili predivne Kerry Washington ili su se odlučile za nešto dramatičniju promenu poput Katie Holmes - koja nikada nije izgledala bolje no sa ovom frizurom.

Pogledajte u nastavku pet frizura koje će zameniti lob u 2018:

1. Bob sa šiškama

Ukoliko želite osveženje lob frizure, najbolji način da to uradite jeste da nekoliko centimetara skratite kosu, ne mnogo ali dovoljno da ova suptilna promena donese instant osveženje. Međutim, ukoliko želite nešto drastičnije onda je tu svakako i opcija sa skraćivanjem šišaka.

2. Frizura sa dužim i razdvojenim šiškama

Ova frizura dobila je naziv "curtain bangs" i iako im naziv nije posebno naočit, činjenica je da ove šiške zaista izgledaju poput zavese, ali i da mogu uneti značajnu promenu u izgled. Takođe, koliko postaju popularne o tome svedoče i brojne fotografije za ideju stilizacije ovih šiški na Pinterestu. Najbolje izgledaju upravo ovako kako ih nosi Kirsten Dunst, stilizovane sa blago uvijenom kosom na lob dužini.

3. Izrastao koren

S obzirom da je nijansiranje kose u fokusu već nekoliko godina unazad i to kao nikada do sada, a balajaž tehnika (koja podrazumeva tamniji gornji i svetliji donji deo, kao i pramenove) jedna od omiljenih, nikada nije bilo lakše pustiti prirodnu kosu da izraste, a da to ne samo da izgleda prihvatljivo i uredno, već i poželjno.

Lepa Jessica takođe se godinama odlučuje upravo za ovaj tip nijansiranja kose, dok joj je po pitanju oblika frizure omiljen nešto duži lob koji je zahvalan za blago uvijanje i odlično izgleda ukoliko se osveži sa svega nekoliko svetlijih pramenova.

4. Pixie sa nešto dužom kosom

Dobar deo poznatih dama odlučio sa ne samo da skrati svoje duge uvojke, već i da u potpunosti odseče kosu, a jedna od najdrastičnijih i najfantastičnijih promena koja je usledila zahvaljujući skraćenju kose, definitivno je ona glumice Katie Holmes.

Iako kratka, njena kosa nije u potpunosti skraćenja na svega centimetar, dva - kao što je slučaj sa Kate Hudson, dužina od nekoliko cantimetara ošišana je tako da se zadrži volumen, te da postoji opcija za stilizovanje kose na nekoliko načina.

5. Izblajhana pepeljastosiva kosa

Ukoliko želite nešto potpuno drugačije, jedna od najdrastičnijih promena koju možete da uradite svakako je blajhanje kose u sivu boju, koja najefektnije izgleda na dugoj ravnoj kosi, a dužinu (dok ne poraste) možete postići ekstenzijama. Ipak, na lob frizuri ova boja (sa sve vidljivim tamnim izrastkom) izgleda podjednako odlično, ako nas pitate.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/