Champagne bronde: Nova jesenja nijansa balajaž nijansiranja koja postaje hit u svetu

Foto: Profimedia

Ako razmišljate o promeni boje kose, mislimo da imamo dobar predlog za vas.

Pink champagne, pumpkin spice i rosé su pića u kojima uživamo bez obzira na godišnje doba. Sad su omiljena ženska pića poslužila kao vodeća inspiracija za novu boju jeseni – champagne bronde. 

Iza ove zanimljive boje stoji Kaitlin Jade, australijska frizerka iz salona Hair and Harlow koja je svojim klijentima odlučila da ponudi boju koja spaja letnje i jesenje nijanse. Početkom proleća 2017. godine bio je popularan bronde, odnosno nijansa koja daje toplinu svakoj plavuši, a brinetama pruža osunčane pramenove. 

Sama reč bronde dolazi od kombinacije engleske reči blonde i brown, aludirajući pri tome kako ona spaja ono najbolje od braon i plave boje. Kaitlin Jade je za Allure objasnila kako je champagne bronde inspirisan bronde trendom, ali da je njena boja ipak svetlija nijansa.

Posebnost leži u igri svetlih i tamnih nijansi koje su rezervisane za donji sloj kose. Na prvu champagne bronde izgleda jednostavno, ali sama tehnika bojenja je kompleksna jer se nanose razne nijanse.

U suštini ovi pramenovi se izrađuju balayage tehnikom. Nakon što se izbledi kosa (naravno, ako je to potrebno), ona se boji u nežnu plavu nijansu.

Na koren se nanosi mešavina mahagoni, beige i crvene boje, a na kraju se dodaje kombinacija zlatne, peščane i platinaste na same vrhove kose. Ako želite da ove jeseni isprobati champagne bronde, najbolje je da svom frizeru pokažete fotografiju.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

Izvor: fashion.hr 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...