Znate ono naše usložavanje problema - ujutru kada ustanemo ne znamo šta da obučemo, a tek ne znamo kakvu frizuru na namestimo.

E pa u jeku je jesenje spremanje kose koje možda podrazumeva da izvučemo koji pramen, ošišamo šiške. Ali i kad se ošišamo, opet umemo da se mučimo oko stilizovanja iste.   

Možda ćemo da igramo na siguricu - očešljamo i prosušimo kosu ili je kako znamo i umemo isfeniramo sami. Ovi predlozi nisu loši, ali mi smo ipak otišli korak dalje i inspiraciju tražili na modnim pistama minulih revija. 

Zadatak koji smo podstavili je sledeći - pronaći brze frizure koje možemo sami da napravimo i koje su proverene u svim prilikama. 

Evo šta su nam poručili Alberta Ferretti, Dior, Zuhair Murad. 

1. Frizer sa modne revije Alberte Ferretti predlaže da kosu upletete u pletenicu i to onu što je opuštena i po malo messy. 

Foto: Profimedia

Iz modne kuće Giorgia Armanija nam poručuju da se poslužimo pravim trikom: izvrnuti bob, tj. uvijanje vrhova kose spolja. 

Foto: Profimedia

Niska punđa je Chanel preporuka i mi je odmah prihvatamo. 

Foto: Profimedia

Sa druge strane, stilisti lepote Zuhaira Murada se zalažu za visoku punđu koja je idealna za svečane prilike. I to za onu koja nije toliko uredna i elegantna, već prilično undone i chic.


Foto: Profimedia

Tzv. wet look koji podrazumeva da zaližete kosu i u Carolina Herrera slučaju uvežete u rep. Ništa jednostavnije!

Foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/