Danas su braća Hans i Georg Bundy zaduženi za salon, a prvi salon otvorio je njihov deda 1919. godine koga je zatim nasledio njihov otac.

1. Poznati ste po kombinovanju tradicionalnog i modernog. Koja je tajna uspeha frizerskog salona?

Pia Bundy: U pitanju je Hansova i Georgova strast za kosom i poslom, koja je zarazna.  Oni stvaraju vezu između modernog i tradicionalnog, a kreativnost je deo naše tradicije. Stvaranje vtalenata u našoj akademiji, kao i usavršavanje imaju važnu ulogu u održavanju tog prepoznatljivog kvaliteta.

2. Što je za vas kosa? 

Pia Bundy: U našim očima kosa je fascinantan način izražavanja. O osobi možete puno reći na osnovu njene frizure. Kosa, kao deo čitave osobnosti pojedinca je idividualna, emocionalna i vrlo svestrana. 

3. Vaše frizure inspirisane su modom, arhitekturom, slikarstvom, pa i muzikom. Kakav umetnički izraz vas inspiriše danas, u vremenu novih medija i gadžeta?

Gerhard Kopfer: Kao kreativni direktor umetničkog tima verujem da se inspiracija nalazi svuda. Samo trebate imati otvoren um i otvorene oči. Tehnološki gadžeti i novi mediji daju podršku komunikaciji kreativnih procesa.

4. Rekli ste za sebe da "Bundy Bundy" ne sledi trendove, ali ih postavlja. Kakvu su trendovi za kosu za proleće/leto?

Gerhard Kopfer: Nedavno smo pokrenuli naš najnoviji trend "Blush". Kao što možete zaključiti po nazivu, odlučili smo se fokusiramo na osvetljavanje bakrene boje u različitim nijansama. Frizure su kombinacija tople i hladne boje te mekih i paperjastih tehnika šišanja,  izuzetno su svestrane.

5. Vaš nastup na Hairstyle News 2017. festivalu inspirisan je mitskim bićima koja su otelovljenje snažne i nezavisne žene. Na koji je to način mitologija iskazana u stilovima frizura u 21. veku?

Bez prošlosti nema budućnosti. Redefinisanje budućnost zasniva se na prošlosti. U današnje vreme trendovi kao što su uvijena, upletena i podignuta kosa sa prirodnim pokretima odražavaju elemente grčke mitologije. Za svaki dan kosa se nosi u opuštenom, valovitom, ali romantičnom stilu. Za posebne prilike to su frizure od prirodne kovrdžave kose, one su primat i dalje, ali sada su tu i avangardne frizure u obliku skulptura.

Pogledajte u nastavku kakve nam trendove predstavlja ovaj frizerski salon:

izvor: Zadovoljna.hr
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/