Leto polako ostaje za nama, kao i svi trendovi koji su s njim došli. Vrlo rado se okrećemo predlozima nove sezone, a i kada pogledamo revije jesen-zima 2016/17. narednih šest meseci imaćemo štošta da probamo.

Iako u našem, modnom, svetu sve gledamo po nekoliko meseci unapred, nisam još spremna da se u potpunosti odreknem ovih toplih, ležernih dana koji su nam preostali. Ista je situacija kada je reč o frizuri. Izuzetno mi se dopada krepovana kosa koja izgleda fenomenalno kada je puštena, a i to što sa njom drugi i treći dan mogu da pravim sve frizure koje zamislim.

Dobra priprema

Da bi ovakva frizura uspela, važno je da kosa koju tretirate bude savršeno čista, tj. da ste je oprali pre sat vremena. Posla pranja, dok je još vlažna, na vlasi stavite neki od proizvoda za učvršćivanje kose (penu ili sprej za dodatnu teksturu dlake) i osušite kosu. Izuzetno je važno da kosa bude suva jer ako ostane imalo vlažna, nećete dobiti volumen kom ste se nadali.

Obavezna termička zaštita

Uzmite posebnu presu sa cik-cak pločama i dok se zagreva, kosu podelite na vrlo tanke pramenove. Širina pramena zavisi od širine prese, a debljina bi trebamo da bude oko 2 mm. Što su pramenovi tanji, imaćete više volumena.

Imajte na umu da će zbog toga ova procedura da traje i više od sat vremena, ali konačni efekat vredan je tog truda. Pre nego što počnete da krepujete pramen, naprskajte ga nekim sredstvom za termičku zaštitu i odozgo i odozdo sa razdaljine od dvadesetak centimetara. Imajte na umu da presa ima između 150 i 220 stepeni, te je potrebno da dobro zaštiti vlasi da biste ih što manje oštetili.

Megavolumen

Kada sta završili, pustite kosu da se ohladi. Potom počnite da je raščešljavate velikom četkom sa jastučetom i to pramen po pramen. Kako koji pramen očešljate, pređite ga i rukom da biste smanjili elektricitet. Kada sve završite, prebacite kosu napred i lakom za volumen isprskajte donji sloj kose, potom zabacite kosu unazad i stavite lak i na površinu. 

Uživajte u ekstremnom volumenu nekoliko dana, a potom kada budete odlučili da perete kosu, prvo na nju stavite negujuće ulje ili čak i pakovanje koje će za petnaestak minuta omekšati kosu, a potom je operite regularno. 

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija