Naziv za sexture frizuru smislila je frizerka Kat Zemtsova i objasnila kako je ovo prava letnja frizura jer je glavni sastojak za izradu ove frizure znoj koji je leti neizbježan, a jasno vam je po imenu kako nastaje.

Bez obzira na to kakav tip kose imate, moći ćete postići ovu nesavršenu frizuru koja deluje sexy, neuredno i živo te zapravo spada u tip bed hair day frizura. U osnovi je ova frizura potpuna suprotnost savršenim talasima i kovrdžama. 

Ovu frizuru možete napraviti na dva načina, tako da nastane prirodno ili da koristite uređaje za kovrdžanje. Na čistu, mokru kosu nanesite slani sprej i nehajno raskvasite svoju kosu te je ostavite da se osuši na vazduhu. Ako vam je kosa oprana pre nekoliko dana, ovakav look postići ćete tako da na vrhove našpricate lak za kosu suve teksture i oblikujete ih da izgledaju ležerno.

Ako više volite vruće alate za kovrdžanje, ključno je uzeti što deblji figaro i napraviti neujednačene kovrdže. Najbolje bi bilo nakovrdžati kosu s nekoliko veličina figara i nakon toga prstima dobro sve kovrdže raščešljati i nasprejati lakom za kosu suve teksture.

Krajnji rezultat je raskošna, pun volumena kosa koju krase lepršave, blage lokne. 

izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija