Sigurni smo da sve dame koje poseduju dugu kosu znaju koliko ona može zadavati problema tokom letnjeg perioda, kada su temperature veoma visoke.

Bilo da ste na plaži ili jednostavno u opuštenoj šetnji gradom, dugačka kosa stvara nemir upravo zbog vrućine i samog znojenja.

Zato je bitno odabrati pravu frizuru koja će skupiti kosu, rashladiti se, ali i izgledati veoma lepo i moderno.

Predstavljamo vam 7 frizura za leto koje ćete obožavati da nosite:

1. 'Wet look'

Mokra zalizana kosa najjednostavniji je luk za plažu, a ovu frizuju možemo videti na svim plažama i pogodna je za svaku dužinu kose. 

Foto: Instagram / angelcandices

2. Morski talasi

Lepotice poput Blejk Lajvli 'isfurale' su morske talase (eng. beach waves) koje najbolje pristaju ženama sa srednje dugom i dugom kosom.

Foto: Instagram / blakelively

3. Klasična punđa

Žene s poludugom kosom lako će kosu svezati u klasičnu nisku ili srednje visoku punđu.

Foto: Instagram / doutzen

4. 'Top knot' punđa

Ako imate dugu kosu, ležerno svezana niska punđa možda vam neće odgovarati zato što će zbog količine i težine kose padati na vrat i smetati vam. Isprobajte popularnu punđu koja se veže na vrh glave i koja će ukrotiti vašu kosu.

Foto: Instagram /  thedalingdetail

5. Pletenice

Jedna ili više njih, tanko ili deblje ispletena – same izaberite! Pletenice su jedna od najpopularnijih letnih frizura na plažama.

Foto: Instagram /  adrianalima

6. Visoki konjski rep

Najpraktičnija verzija vezanja repa u svojoj letnoj verziji može biti maksimalno 'neuredna' stoga se ne zamarajte kosom koja strši.

Foto: Instagram / alessandraambrosio

7. Kamuflaža

Ukoliko se uopšte ne želite zamarati kosom tokom boravka na plaži, možete se zakamuflirati maramom, turbanom ili šeširom.

Foto: Instagram / songofstyle

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija