Kako da postignete kul frizuru po ugledu na Francuskinje

Foto: Instagram / iconinspire

Ako volite taj messy, prirodan look oduševićete se savetima koje smo pripremili za vas....

Svi mi želimo da otkrijemo tu specičfičnu (i veoma šik) filozofiju Francuskinja koja se odnosi na ishranu, lepotu i starenje....

Ovog puta imamo priliku da zavirimo u njhove beauty rutine, tačnije one koje se odnose na izbor frizure, njeno održavanje i stilizaciju. U tome nam je pomogao poznati frizer, David Mallett.

(7 stvari koje Francuskinje nikad ne rade prilikom nege kose)

U intervjuu koji je dao za jedan magazin David je otkrio tajne svojih klijenata odnosno metode bojenja, šišanja i stilizovanja kose koje praktikuju Francuskinje. 

Njihov N0.1 ritual za nege kose?

Ove dame ne žele da budu upadljive ili vulgarne, već nasuprot tome- veoma prirodne i nonšalantne.

U nastavku vam predstavljamo sve trikove koje Francuskinje koriste u negovanju i stilizovanju kose....

Izbegnite često pranje kose

"Iako zvuči čudno, ja savetujem žene da ne peru kosu deset dana", otkriva Mallett i dodaje: "U početku sam to smatrao odvratnim, a onda sam odjednom počeo da shvatam da žene zbog čestog pranja nikada nemaju suvo teme glave." Ako vam je neugodno da se prilagoditi tome, skupite kosu u jedan visok rep.

Skraćujte kosu periodično

Takođe, David je otkrio jednu zanimljivu činjenicu. Francuskinje se obično šišaju jednom u tri meseca, a po njegovom mišljenju to je sasvim dovoljno. 

Što se tiče šišanja i boje, manje je više

Poznati frizer kaže da nikada nećete videti Francuskinju sa upečatljivim pramenovima ili highlight tehnikama prosvetljenja kose jer se kod njih ceni seksi, ali prirodan look. I zato one izgledaju kao da se nisu previše trudile. Kada je reč o stilizovanju kose, savršen recept je samokontrola i nepreterivanje. Što je kosa prirodnija, to je bolje, kao što sama frizura treba da bude veoma jednostavna.

Što se tiče bojenja, David otkriva da je u stanju da sa klijentom provede sate i sate u bojenju, kako na kraju kosa ne bi izgledala farbano. Mallett savetuje da probate patinu- transparentnu boja za pranje koja čini da kosa izgleda veoma prirodno. Ona se upotrebljava preko osnovne boje za kosu, i nudi balayage highlight tehniku koja zamenjuje klasičnu upotrebu folije. 

(Tako rade Francuskinje: 7 beauty pravila koja će učiniti čudo za vaš izgled!)

Prihvatite nesavršenosti

"Ništa ne čini ženu starijom, nego savršeno isfenirana i zaglađena kosa", kaže Mallet. Nakon sušenja kose u salonu, Francuskinje ga uvek zamole da im razbaruši kosu. Kosa mora da deluje živahno, kao da je stalno u pokretu. Francuskinje su povezane sa životom, te se zato ređe opredeljujte za feniranje, već se služe prstima koje im najviše pomažu u stilizovanju. 

Izbegavajte stepenovanje kose

Francuskinje nisu velike ljubiteljke veoma stepenaste kose. Kada preterate u tome, ona postaje tanka i gubi na živosti a to se najviše vidi na samim krajevima. Dakle, nema potrebe da stanjujete stepenove ili same krajeve, jer će vaš kosa tako izgubiti na gustini. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...