Možda ste mislili da je minival ostao samo u analima prošlosti zajedno s ostalim beauty trendova iz 80-ih i 90-ih poput plave senke ili tamnije olovke od nijanse karmina, ali prevarili ste se, jer polako ali sigurno trajna dolazi dolazi u modu.

Minival uvek u nama probudi poseban osećaj nostalgije i sećanja na devedesete kada su glave naših mama krasile pravilne sitne kovrdže. Ove sezone na svetskim modnim pistama na predstavljanju kolekcija za jesen zimu 2016. mogli smo videti povratak minivala, a brendovi poput Roberto Cavallija i Altuzarre svoje nove modne komade predstavili su na nekoliko modela koje su imale baš ovu frizuru i moramo priznati kako ove nove trajne kovrdže izgledaju chic, mekane i prirodnije nego originalne verzije iz 80-ih i 90-ih.

foto: Profimedia

Ove godine minival će je najviše nositi oni koji su pomodni i koji žele po svaku cenu biti u trendu. Međutim, izgled kovrdži sigurno neće biti jednak onima koje su bile IN osamdesetih već su prilagođena današnjem vremenu i trendovima.

Tehnike se menjaju i unapređuju svakodnevno pa se u ovih 30 godina tehnika skoro u potpunosti promenila. Ranije su to bili vikleri i tretiranje kose s određenim hemikalijama. To je bio dugotrajan proces neprijatnog mirisa, a danas je to sve pojednostavljeno u samo nekoliko koraka.

Pre je min-val jako oštećivao kosu jer je to bio složen hemijski proces.

Danas s novim tehnikama oštećenja kose nisu ni približna onima iz 80-ih, ali frizeri upozoravaju da ako se postupak izvede nestručno, mogao bi ostaviti neželjene posledice. Pre svega, ako se odlučimo za minival, trebalo bi da se dobro posavetujemo sa svojim frizerom. Treba da znamo kako će se raditi frizura i sa čime, a prvenstveno je li kosa spremna na to.

Minival može biti vrlo praktičan leti, pogotovo ako uspemo da postignemo prirodniji izgled kovrdža poput popularnih beach wavesa. Jednostavna je za održavanje, ali bi ipak trebalo da pazite jer koliko god tehnologija bila napredna, ipak je kosa tretirana hemikalijama pa shodno s tim se mora pravilno negovati kako ne bi došlo do kontraefekta, neprivlačne i pretjerano isušene kose.

Ne preostaje vam ništa drugo nego uzeti mamu pod ruku i napraviti matching frizure za leto!

Izvor: Fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija