Kratka kosa je u poslednje vreme sve popularnija, a žene se uveliko odlučuju za nju jer pruža brojne prednosti. Jedna od njih je veliki broj opcija za stilizovanje frizure, kao i to što ne zahteva ulaganje prevelikog truda. A ni vremena!

(10 načina da stilizujete dugačke šiške)

Priznaćete da nam je to više nego potrebno, jer jutarnje spremanje za celodnevne obaveze bi trebalo da se završi što je brže moguće. Zato vam predstavljamo fantastične načine da stilizujete kratku kosu na brz i efikasan način: 

# Prirodna messy frizura

Ova messy frizura zahteva pripremu. Ipak, ona je veoma jednostavna, a sada ćete shvatiti zašto. Sigurno znate da se kosa mnogo bolje stilizuje kada je "živa", odnosno besprekorno čista.

Nakon pranja, uvijte kosu u peškir od mikorfibera kako bi odstranili višak vode. Na taj način čete sprečiti pojavu elektriciteta, a vaša kosa će zadržati prirodnu strukturu. Kada peškir upije višak vode, dodajte balzam ili penu i počnite da je sušite. 

Foto: Instagram / camille_albane_lomonosovsky2

# Neobična pletenica 

Mislite da znate sve pletenice? Iako ima veliki broj varijacija ove frizure, sigurni smo da niste videli jednu ovakvu. Pletenica na središnjem delu temena glave razdvaja kosu na dva dela i deluje veoma sofisticirano. Kako bi ona dobila pun efekat, razdvojene delove kose vežite u rep i po mogućstvu dodajte ukrasnu traku. 

Foto: Instagram / popbee

# Zalizana kosa

Od kada je Gigi Hadid prošetala zalizan bob, za koji se kasnije saznalo da je bio lažan, ova frizura je dobila na popularnosti. Upotrebite penu i pljosnatu četku, a nakon toga oblikujte kosu rukama i gelom. Ovu frizuru možete nositi u svim prilikama, od poslovnog sastanka do izlaska u grad. 

Foto: Instagram / phoenixmaguk

# Ležerna punđa

Polu-punđa ili ležerna punđa koja se pravi na temenu glave nas je oduševila još prošle godine jer deluje veoma chic, a njeno pravljenje je veoma jednostavno. Najbolje izgleda na kraćoj kosi, pogotovo kada ostavite najkraće krajeve, poput šiški da štrče sa svih strana. Ako želite da je učinite još efektnijom dodajte neki zanimljiv aksesoar u kosu. 

Foto: Instagram /worship_mag

# Pletenice riblja kost

Ova stajliš frizura je pravi hit na Instagramu. Osim što je veoma efektna, ona je zaista odlična jer možete danima imati sređenu kosu, koja zadržava svoj oblik i strukturu. Dakle, ispletite kikice uz samu glavu i kada dođete do temena zavežite ih u opuštenu punđu. 

Foto: Instagram / renkcut

# Natapirana kosa

Kada vam ponestane inspiracije vreme je da potražite novi izazov, a to ovog puta može biti natapirana frizura. Nju možete napraviti na jednostavan način, a sve što vam je potrebno su češalj i pena. Razdeljak pomerite na stranu i podelite kosu na dva dela. Uz pomoć pene i češlja natapirajte prvi deo kose koji sve vreme zabacujete ka pozadi. 

Foto: Imax Tree

# Nežna pletenica

Tražite nešto chic i suptilno? Onda će vam se sigurno svideti ova nežna pletenica koja se plete na jednoj strani glave. Kako biste napravili ovu fruzuru najbolje je da prvo dobro isfenirate kosu, a zatim krenete da pravite kiku. Kada završite, zavežite je tankom gumicom i odlučite da li ćete ostatak kose da pustite ili zavežete u nizak rep.

Foto: Imax Tree

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija