Verovatno ste već čuli za strobing, veoma popularnu make-up tehniku koja uz pomoć svetlosti naglašava pirodne crte vašeg lica. Po ugledu na šminkanje, sada je aktuelan novi trend koji se odnosi na kosu- hair strobing, koji je nastao zahvaljujući idejnom tvorcu Andrew Jose, iz salona Salon Science.

Dakle, o čemu je tačno reč?

Hair strobing se fokusira na naglašavanje određenih delova kose, i to uz pomoć prirodnog svetla koje koje pada na određenje, odabrane delove ne bi li oni dobili svetliju nijansu.

Ova tehnika je prilično jednostavna- stvara se kontrast između nekoliko nijansi svetlijih ili tamnijih boja od vaše trenutne. Za razliku od balayage i ombre kose, ove suptilne boje se sastoje od svetlucavih nijansi, kako bi pramenovi izgledali što prirodnije. Osim toga, u zavisnosti od prosvetljenih delova na kosi, one zapravo mogu pomoći u oblikovanju lica i naglašavanju oči i jagodica.

Dobijanje sjajnog, osvetljenog looka se ne može postići preko noći.

Nalan Derby, direktor Andrew Jose Salona za svakog klijenta pravi personalizovanu mapu za kosu, pre nego što počne da je farba. Ona ističe:" Dobijanje savršene boje kose se ne zasniva na konceptu "jedne veličine" koja svima odgovara. Zato je važno da se stvori jedinstven, individualni put postizanja savršenih rezultata koji će biti prilagođen svakom klijentu."

Foto: Instagram / jamiestevens7

Ovaj trend farbanja kose je takođe popularan kod poznatih holivudskih dama. Nalan smatra da je Gigi Hadid fantastičan primer uspešne strobing tehnike koja joj je savršeno osvetlila lice i istakla najbolje delove.

Kako bi postigli savršen strobing kose, važno je da se prethodno posavetujete sa frizerom, pa na osnovu konsultacije s njim pronađete idealnu nijansu koja će u kombinaciji s vašom prirodnom bojom kose i nijansom tena istaknuti ono najbolje od vaše kose i lica.

Ako volite više da eksperimentišete sa svojom kosom, onda vam savetujemo da se opredelite za višebojni hair strobing. Jorgovan, plava i boja breskve su savršene pastelne nijanse, koje najbolje izgledaju na svetloj kosi.

Za devojke koje imaju tamniju boju, a žele da isprobaju strobing, predlažemo da probaju crvenu nijansu. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija