Plavuše nisu jedine koje leti mogu uživati u svetlijoj kosi. Brinete imaju jednako mnogo opcija kako da posvetle kosu, ali one najbolje vam najverovatnije i nisu toliko poznate.

U nastavku pročitajte kojim to tehnikama i brinete mogu posvetliti svoju kosu za letnju sezonu pred nama...

Babylights

Mislite da su pramenovi samo za plavuše? Razmislite opet. I brinete ih mogu nositi. Ono što želite je jednostavno naglasiti vašu boju. Većina farbe trebala bi biti vaša već postojeća boja, ali dodaje se umereno svetlija nijansa kako bi se dobio željeni look. Nekoliko dobro smeštenih pramenova vašoj će kosi dati potpuno novi, osvežen izgled!

Balayage

Ombré je davnih dana izašao iz mode. Ove sezone, puno je popularnija nešto jednostavnija opcija o kojoj svi trenutno govore - balayage, francuska tehnika senčenja kose gde se pramenovi direktno stavljaju na kosu. Za brinete, najbolji način kako da nose balayage je postići čokoladno smeđu nijansu. Pramenovi su tanji pri vrhu kose, a što više idu prema dnu kose - postaju deblji. S obzirom na to da ovom tehnikom frizer ima tačnu kontrolu nad mestom gde stavlja pramenove i zavisno o količini boje koju stavlja na pojedini pramen, dobićemo varijaciju različitih boja, tonova i intenziteta. 

Ecaile

Dramatični kontrast između korena i vrhova više nije moderan! Štoviše, došlo je do puno prirodnijeg trenda kog zovemo- ecaille. Najbolji rezultati će biti ako u svoju prirodnu boju kose dodate nijanse karamele i zlatnih pramenova. To je puno nežniji efekat od ombréa i stvorće više dimenzija na kosi.