Svima je poznato da farba na kosi opstaje maksimalno 6 do 8 nedelja. I to ako je ona kvalitetna koju koriste profesionalni frizeri. To veliki broj žena itekako nervira pa odustaju od drastičnih promena svesni da će ubrzo morati da posete frizera, opet!  

(4 načina senčenja: Ombre, sombre, flambojaž i balajaž nijansiranje kose) 

E pa, dragi naši frizeri, Johnny Ramirez je stao na put ovoj muci i pronašao rešenje koje je oduševilo ceo beauty svet. Poznati frizer koji ima salon u Los Anđelesu i koji je specijalizovan za farbanje i senčenje kose je otkrio novu tehniku farbanja koja vam garantuje da nećete morati koren kose da farbate narednih 6 meseci! Da, da, dobro ste pročitali. Ne 6 nedelja, već 6 meseci.

(Top frizura za proleće: Polumessy punđa kojoj se svi radujemo!)

Ramirez, koji radi u svom salonu Ramirez-Tran, inače najpopularnijeg L.A. salonu koji posećuju mahom samo poznati je svoju tehniku senčenja nazvao "kosa u kojoj živiš".

Kako bismo mogli najlakše da opišemo krajnji rezultat? Najbliža definicija je suptilnija varijanta ombrea i balajaž senčenja koja rezultira ili u svetle, prirodno platinaste nijanse ili u svetlokestenjaste, ali definitivno izgleda sveže, prirodno i nekako letnje. 

(Razbarušen lob: Kako da napravite najpopularniju frizuru sa Instagrama)

Ramirez koji je frizirao Jessicu Albu, Alessandru Ambrosio i čiji Instagram prati više od 43 000 pratilaca ipak stoji iza toga da tehnika nije jednostavna i da svaki frizer mora pažljivo da je nauči ukoliko ne želi da izazove bes i nezadovoljstvo klijenata.

"Ova tehnika uopšte nije laka, niti brza. Ukoliko se odlučite na nju, morate da se obavežete da ćete ceo dan provesti u frizerskom salonu (sam proces traje skoro 6 sati). Početak je rezervisan za akcentovanje kompletne kose, nakon čega sledi blajhanje, dodavanje novih slojeva boja, dok se na kraju pravi "fake root", odnosno lažni temen koji je napravljen da kada kosa krene da raste, prirodna boja ne stvori veliki kontrast."   

Kao i svaki umetnik, Ramirez je veliki perfekcionista. U želji da svaki od njegovih asistenata savršeno nauči pomenutu tehniku, Ramirez je insistirao da svi oni redom prođu  ‘Banana Test’ – izanaliziraju unutrašnjost bananine kore ne bi li bili upoznati sa savršenom bojom.