Umesto čestih odlazaka kod frizera i investiranja u skupe proizvode, otkrivamo vam jednostavne trikove i savete kojima se možete poslužiti kako biste osvežili i oporavili vašu kosu. Sve što vam treba nalazi se u - vašem frižideru! 

U nastavku pročitajte kako rešiti probleme sa kosom uz pomoć namirnica iz vaše kuhinje.

Avokado: Za sjaj kose

Na donju polovinu kose stavite izgnječeni avokado i ostavite da deluje 20-ak minuta. Nakon toga temeljno isperite i nastavite pranje šamponom i regeneratorom. Pripremite se za super-sjajnu kosu!

Kokosovo ulje: Za negu ispucalih krajeva

Zaboravite skupa ulja za kosu! Nekoliko kapi kokosovog ulja učiniće čuda za vašu kosu!

Jabukovo sirće: Za dubinsko čišćenje

Kosa vam je teška i beživotna? Uvedite u svoju rutinu da jednom mesečno isperete kosu jabukovim sirćetom, te tako otklonite svu prljavštinu, a kosi vratite volumen i sjaj. Samo oprez: dobro isperite kosu da ne mirišete na salatu!

Šampanjac: Za naglašavanje pramenova

Možda zvuči neobično, ali deluje! Ako imate svetlije pramenove, kosu isperite čašom šampanjca i odmah ćete primetiti neverovatne rezultate!

Jaje: Za učvršćivanje kose

Kako biste osnažili i učvrstili svoju kosu i dodali joj sjaj, na kosu nanesite izmućeno jaje, kosu zavežite u peškir i ostavite da deluje 20ak minuta. Obavezno dobro isperite kosu mlakom vodom, kako jaje ne bi prokuvalo.

Majonez: Za mekšu kosu

Nakon šamponiranja kose, umasirajte majonez i ostavite da deluje nekih 20 minuta. Kada kosu isperete (uradite to TEMELjNO!), odmah ćete osetiti njenu mekoću.

Kečap: Za intenzivniju plavu boju

Ako vaša kosa poprima zeleni idsjaj nakon kupanja u bazenu sa hlorom (da,to se događa!), umasirajte nekoliko kapi kečapa i ostavite 20ak minuta. Nakon toga isperite kosu nežnim šamponom i vaša kosa će vratiti staru boju. Ovo je takođe odličan način za rešavanje neprijatnog mirisa iz kose. 

Čaj: Za intenzivniju smeđu boju

Želite senzualniju tamniju kosu? Napravite čaj, ostavite da se ohladi i njime isperite kosu nakon šamponiranja.

Jogurt: Za brži rast kose

Umasirajte šaku običnog jogurta u teme kako bi njegova mlečna kiselina uništila mrtve ćelije kože i pomogla vlasima da brže rastu. Nakon 15-ak minuta itemeljno isperite!

Med+maslinovo ulje: Za duboku regeneraciju 

Pomešajte četvrtinu šoljice meda sa četvrtinom šoljice maslinovog ulja - i dobićete najbolju masku za kosu koja postoji! Med će hidrirati vašu kosu, dok će joj maslinovo ulje vratiti sjaj!

izvor:wall.hr