6 malih trikova koji će vam kosu učiniti zdravom i sjajnom

foto: Imaxtree

Kosa je ukras i svojevrsna kruna ženske lepote, ali nažalost nismo sve rođene sa savršeno zdravom kosom koju je uvek lako oblikovati i održavati. Upravo iz tog razloga, najčešće moramo posezati za sitnim lukavstvima i trikovima koji našu kosu dubinski hrane, raščešljavaju bez kidanja vlasi i oblikuju s minimalnim korišćenjem proizvoda.

Stavljajte balzame i maske samo na vrhove 

Osim ako imate stvarno jako suvu kosu od korena do vrhova, nema potrebe da hranjive proizvode nanosite uz sam koren, odnosno na čitavu dužinu kose. Regeneratore i maske aplicirajte samo na zadnju trećinu dužine kose jer u protivnom riskirate da pre vremena nepotrebno zamastite koren i učinite izgled svoje kose neurednim.

Šnale i ukosnice pošpricajte lakom za kosu

Ukoliko često oblikujete svoju frizuru koristeći raznorzane aksesoare za kosu, verojatno ste primetili da vrlo brzo skliznu s mesta na kojem ste ih namestili, pogotovo ako imate prirodno svilenkastu kosu. Ukoliko ih malo pošpricate lakom za kosu, to će ukosnicama pomoći da teže skliznu s predviđenog mesta, a ovaj mali trik će vam omogućiti da vaša kosa na duže staze izgleda dobro bez popravljanja.

Prebacite se na svilene jastučnice

Većina nas sigurno spava na pamučnim jastučnicama, ali prebacivanje na svilene varijante pomoći će istovremeno i vašoj kosi i koži. Osim što spavanje na standardnim pamučnim jastučnicama pojačano izaziva bore na koži, ono šteti i kosi koja je kao rezultat toga manje hidrirana i nerjetko ulegnuta od spavanja. Možda vam se ovo ne čini kao veliki faktor koji umanjuje zdravlje i lep izgled vaše kose i kože, ali pomislite samo na to kako će vaša kosa izgledati kroz nekoliko godina.

Koristite češalj sa široko razmaknutim zupcima

Ukoliko češljate kosu sa češljem koji ima stisnute zupce, nemojte to više da radite jer tako uništavate kosu. Umesto četke, koristite češalj sa što šire razmaknutim zupcima ili specijalne četke koje vašu kosu neće oštetiti. 

Odglumite dugi rep

Kao što smo imali prilike da vidimo na nedavno završenom FW izdanju, repovi su trenutno u modi, a u elegantnom dugačkom repu uvek ima nešto posebno privlačno. Ali, šta ako imate kraću kosu? Bez brige, imamo savet za vas - umesto jednog, napravite dva repa, jedan viši i jedan niži, i na kraju ih spojite u jedan. Vaša će kosa delovati raskošnije i duže nego što ste mogli zamisliti.

Češljajte kosu pre pranja

Ako nakon svakog pranja u kadi pronalazite šake kose, to može značiti samo jedno: niste se dobro počešljali prje pranja kose. Ukoliko perete već zapetljanu kosu, računajte s tim da će vam nakon izlaganja vodi i šamponiranja, kosa biti još više zapetljana, i zahtijevaće mnogo duže raščešljavanje, s tim da ćete pokidati i puno više vlasi.

izvor: fashion.hr


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...