Ovoga puta okrećemo se svetski poznatim blogerkama i preslatkim i nosivim frizurama koje možete vrlo lako sami da napravite. 

Čvorovi u kosi

Raspuštena bujna kosa lepa je u svako doba godine, tako je ova čvorasta kruna od kose blogerke Sincerely Kinsey savršena i za ovu jesen.

A sve što vam je potrebno je 5 do 10 ukosnica zavisno o dužini i gustoći vaše kose. Kosu raščešljate i podelite razdeljak onako kako obično nosite.

Uzmite pramen sa prednjeg dela desne strane. Podelite pramen u dva manja, a njih zavežite u čvor.

Nastavite vezati čvorove (oba pramena možete "zarolati" ili uviti svaki u svoju stranu kako biste lakše vezali čvorove) sve dok ne dođete do vrhova. Pramen čvorova pričvrstite ukosnicama. Zatim isto ponovite i na levoj strani glave, pa i tim pramenom čvorova "obgrlite" glavu. Ukosnicama sve dobro pričvrstite i ukrotite pokoji odbegli pramenčić kose.

Jednostavna punđa

Znate koje fruzure odlično idu uz pulovere i jakne? Punđe.

Sve vrste punđi, a ova od namotanih uvijenih pramenova s bloga kreativne LuLu je posebno lepa i veoma jednostavna da se napravi. Kosu naprosto otpozadi podelite na dva dela (direktno po sredini). Napravite čvor od ta dva pramena i ona naprosto namotajte prvo jedan pramen oko čvora, a zatim i drugi i sve pričvrstite ukosnicama.

Polupodignuta kosa

Ovu jednostavnu, a opet slatku frizuru pokazala je Christina s bloga Hair Romance. I ova frizura odlično stoji i može se napraviti od različitih dužina kose. Kosu počešljajte i razdeljak napravite kao i uobičajno (na sredini ili u stranu).

S prednjeg dela (s leve i desne strane) uzmite pramenove srednje debljine. Oba pramena spojite po želji iznad desnog ili levog uva i svežite gumicom. A zatim taj repić provucite i prevrnite kroz rupu gde se spajaju ta dva pramena. I to je to!

Vikinški rep

Ako imate dugu kosu ovaj rep, koji se nosio i na modnoj pisti kod Valentina, savršen je izbor za vas. A kako ga korak po korak možete napraviti pokazala je blogerka s bloga How To Hair. Za početak začešljajte kosu ka pozadi. Zatim uzmite pramen kose iznad čela i svezite ga u repić.

Zatim sa svake strane uzmite još po pramen kose i zajedno svežite s početnim repom. Nastavite tako dodavati pramenove s leve i desne strane i vezati ih gumicom sve dok ne dođete do potiljka kad će vam ponestati pramenova za dodavanje. Nakon toga nastavite vezati kosu gumicom na oko svakih 5 centimetara, sve do vrhova. Kad ste završili s vezanjem gumica počnite delove kose razvlačiti prstima kako biste dobili na volumenu. Krenite od najnižeg prema gore i glavi, i to ponovite za sve, pa čak i one delove na vrhu.

Kvazi-rep u 4 koraka

Ovo je veoma jednostavna frizura za dane kada nemate dovoljno vremena da se petljate nešto posebno oko kose, a i dobro stoji na svim tipovima kose – gustoj, kovrdžavoj ili tankoj i ravnoj kosi. Ovu frizuru za koju je inspiraciju pronašla na Pinterestu, napravila je Natalia za Ma Nouvelle Mode. Lagano natapirajte kosu na vrhu zadnjeg dela glave. Taj deo kose koji ste natapirali, zavrnite i gurnite lagano prema gore (kako biste dobili volumen, malo podignutu kosu pozadi) te tako pričvrstite ukosnicama.

Uzmite veći pramen s leve strane lica, zavrnite ga jednom, preklopite preko (i ispod) pramena i pričvrstite ukosnicama. Isto ponovite i s desne strane, te taj zavrnuti pramen preklopite preko levog  (i ispod njega) i dobro pričvrstite ukosnicama.

izvor: zena.hr