Leti, na visokim temperaturama, u potrazi smo za laganim, a ukusnim jelom koje se jednostavno priprema. U to ime, donosimo vam recept za fantastične lazanje sa povrćem i sirom. Povrće će vam dati svu potrebnu energiju za radni dan, a sir je tu kao neodoljivi dodatak da se zalogaji tope u ustima.

P.S. Vrlo lako ćete moći da ih spakujete i ponesete za ručak u kancelariju!

Sastojci:

plavi patlidžan300 g
tikvice 300 g
paradajz3 00 g
zreli sir 25% mm 350 g
jaja 3
kisela pavlaka20% mm1 čaša
so 1 kašičica
suvi biljni začin po ukusu

Kako pripremiti:

Plavi patlidžan i tikvice operite, odstranite im drške i zajedno sa korom narežite na krugove ili tanje uzdužne komade, posolite u činiji i ostavite sat vremena da malo otpusti tečnost. Paradajz isecite na krugove.

Tepsiju podmažite, pa ređajte prvo plavi patlidžan, prelijte uljem, onda paradajz, preko tikvice, pa prekrite kriškama sira. Ponovite dok ima materijala i završite tikvicama koje prelijete preostalim uljem.

Prekrite folijom i stavite u rernu da se peče. Pred kraj pečenja sklonite foliju i prelijte umućenim jajima i izdrobljenim preostalim sirom. Vratite u rernu još malo da se zapeče.

Lazanje od povrća i sira su ultimativno letnje jelo, a evo i jednostavnog recepta!
Foto: Pexels/Alleksana