Imamo savršen recept za uskršnje keksiće sa glazurom - prepišite ga odmah!

Foto: Unsplash/Jennifer Burk

Uskršnji kolačići mekani kao puter su tu.

Najradosniji praznik Uskrs iščekuju svi, a naročito deca i oni koji dete čuvaju u sebi.

Pored slatkih muka - kako ove godine ukrasiti jaja, tu je i pitanje - koji kolač pripremiti, a da bude ukusan i originalan istovremeno?

Mi predlažemo keksiće u šarenolikim uskršnjim oblicima kao poslasticu koja se brzo priprema i oduševljava ukusom. Možete da je poslužite ne samo za ručak, već u bilo koje doba dana.

U nastavku donosimo recept:

Sastojci za testo: 200 g omekšalog margarina, 150 g šećera, 2 žumanca, 400 g brašna i malo brašna za posipanje tepsije, 1 kašičica mlevenog cimeta, 2-4 kašike mleka.

Za glazuru: 1-2 kašičice soka od limuna, 250 g šećera, oko 2 kašike hladne vode, različite boje (po želji)

Pripema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, a za to vreme dve tepsije premažite sa malo margarina i obložite papirom za pečenje.

Penasto umutite margarin i šećer, dodajte 2 žumanca i umutite. Dodajte prosejano brašno, kašičicu cimeta i mleko, kako bi biskvit bio mek. Umesite meko testo, rastanjite oklagijom i oblikujte zekepomoću modlice. Složite u tepsiju i pospite šećerom. Pecite ih u zagrejanoj rerni dok ne dobiju svetlu, zlatnosmeđu boju, oko 15 minuta.

Kad su gotovi, pospite ih šećerom i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi.

Za glazuru, procedite sok od limuna, pa ga pomešajte sa šećerom i dodajte postepeno 2 kašike vode da biste dobili čvrstu, ali glatku glazuru. Ako je potrebno, dodajte još malo proceđenog soka od limuna.

Ako želite da keksići budu različitih boja, podelite glazuru u odvojene posude i dodajte u svaku različitu boju po vašem izboru i prelijte keksiće, a više o njihovom iscrtavanju saznaćete u videu:


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin