Torta od kikirikija i čokolade: Recept koji se ne zaboravlja!

Foto: Unsplash/American Heritage

Ako želite da napravite nezaboravan desert, probajte ovaj.

Ako su i vaši omiljeni slatkiši sa ukusom čokolade i kikirikija, pravo je vreme da ih probate u novom izdanju. Dolazi proleće, proslave rođendana i godišnjica, te znamo da razmišljate o tome koji novi recept bi mogao da raspameti vaše ukućane i prijatelje. Pripremite je brzo i lako!

Potrebno je:

200 gr šećera
70 ml vode
1 vanilin šećer
120 gr maslaca (margarina)
150 gr mlevenog kikirikija
150 gr mlevenog keksa
50 gr rastopljene čokolade

Za preliv:

100 gr čokolade
2 kašike ulja

Priprema: U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin, pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki. Promešati, pa dodavati keks da se dobije gustina. Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu. Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni, pa svetli. Izravnati lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata.

Izvor: stil.kurir.rs


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin