Mirisno jesenje testo: Slatki hleb sa sirom i suvim grožđem: (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Savršen domaći slatki hleb, koji će obožavati svi ukućani. Jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan.

Sastojci:

300 g sitnog neslanog sira ili rikote
250 g šećera
3 jaja
250 g brašna
50 ml. mleka
1 kesica praška za pecivo (10 g)
dve šake suvog grožđa

Priprema:

Ulupajte belanaca sa šećerom. Odvojeno, mikserom ulupajte sir sa žumancima, zatim pomešajte sa brašnom,mlekom i praškom za pecivo, pa tome dodajte ulupana belanca. Umešajte suvo grožđe. Da ne bi padali na dno stavite suvo grožđe u kesu i uspite šaku brašna pa protresite,odstranite brašno pa umešajte suvo grožđe.

Pecite na 180 stepeni 35-45 minuta u kalupu za srneća leđa ili sličnom kalupu, ali bez rebara. Obavezno stavite pek papir.

Kada je hleb pečen, ohladite i isecite na kriške.

Izvor: Stil.rs


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin