Letnji ručak na francuski način: Piletina punjena povrćem sa bešamel sosom

Foto: Shutterstock

Služite sa salatom ili prilogom po želji.

Sastojci: 

600 g pilećeg filea

300 g tikvica

1 luk

1 šargarepa

1 jaje

so, biber

soja sos

3 kašike ulja

bešamel sos

Priprema:

Meso izrežite na tanje kriške i izlupajte. Začinite soja sosom, pa posolite i pobiberite. U tiganj sipajte ulje i propržite luk iseckan na kockice i izrendanu šargarepu i tikvice. Posolite i pobiberite. Svaki komad mesa nafilujte i urolajte. Ređajte u tepsiju. Umutite jaje i prelijte preko mesa, a nakon toga prelijte i bešamel sosom. Pecite 35 minuta na 180°C.

Izvor: stvarukusa.rs


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin