Laki letnji ručak: Punjeni paradajz sa parmezanom i belim lukom

Foto: Profimedia

Brzo, jednostavno i zdravo!

Sastojci:

8 paradajza

So, biber

1 šolja prepečenog i sitno iseckanog hleba

2 čena belog luka (iseckanog)

2 kašike iseckanog peršuna

2 kašike iseckanog bosiljka

1 kašičica timijana

50 g parmezana

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nožem izrežite paradajz i kašikom svaki izdubite. Posolite ih i začinite biberom i stavite paradajz u pleh.

2. Pomešajte mrvice hleba, beli luk, peršun, bosiljak, timijan i sir sa komadićima paradajza koje ste izdubili. Dodajte dve do tri kašike ove mešavine u svaki paradajz.

3. Pecite 30 minuta, sve dok mešavina ne poprimi smeđu boju, a paradajz postane mekan. Ostavite da se malo ohladi pre nego što poslužite.

Izvor: stvarukusa.rs


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...