Okrepljujuća supa sa povrćem kao glavni obrok

Foto: Shutterstock

Supa nas leči i okrepljuje, ali nas i podseća na vremena kada smo svi jeli u krugu porodice. Supa ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade. Nju možete jesti kao predjelo, ali i kao glavni obrok.

Sastojci: 

2 glavice crnog luka

1/2 korena celera

2 šargarepe

125 g spanaća

1 kašika margarina

1 l mesnog bujona (kockica supe)

2 sirove kobasice za pečenje

1 veza svežeg zeleniša (peršun, mirođija, mladi luk)

1 šolja graška (smrznutog)

so

Priprema:

Celer, luk i šargarepu oljuštite i isecite na kruprnije kockice. Spanać operite i isecite na duguljaste komade. U šerpi rastopite margarin i dodajte povrće, pa kratko dinstajte (nekih 5 minuta). U povrće sipati bujon i kuvati još 15 minuta. Sav zeleniš operite, usitnite i dodajte iseckanoj kobasici. Posolite, pa napravite manje knedle. Stavite ih u supu sa povrćem, zajedno sa graškom i kuvajte sve dok knedle ne izbiju na površinu.

Izvor: stvarukusa.rs


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...