Dok se ipak ne slažemo svi oko celog McDonalds menija, već je utvrđeno gradivo da su McDonalds krompirići neprevaziđeni kada govorimo o hrskavom i idealno posoljenom pomfritu. Kako su tako dobri? Ovde ulazimo u to zbog čega su ovi zlatkasti krompirići naša omiljena junk food zasluga, kao i kako da ih napravite kod kuće!  

Sastojci

  • 2 krompira
  • ¼ šolje kukuruznog sirupa
  • 1 ½ šolje vode
  • 6 šolja ulja od kikirikija
  • ¼ šolje goveđe masti
  • 2 kašičice soli, po ukusu

Priprema

1. Oljuštite krompir i isecite u tanke i duguljaste komadiće (nalik obliku pomfrita). 

2. U velikoj posudi dobro pomešajte kukuruzni sirup i vodu. Dodajte iseckani krompir u ovu tečnost i ostavite u frižideru na 30 minuta.

3. Dok je krompir u frižideru, podgrejati ulje od kikirikija u fritezu ili u dubokoj šerpi. 

4. Izvadite krompir iz tečnosti i stavite na ubruse da se “iscedi”. Polako dodajte u ulje i ostavite da se delimično isprži (minut ili minut i po). Boja treba biti zlatkasto/svetlo braon. Izvadite i stavite na tanjir sa čistim ubrusima. Odložite u frižider na 10 do 15 minuta.

5. Dok se pomfirt hladi, goveđu mast dodajte u ulje od kikirikija i opet podgrejte. Pomfrit zatim ponovo polako dodajte u smesu za prženje. Pržite 5 do 7 minuta dok ne postanu zlatno braon boje. Iscedite pomfrit i stavite u činiju.

6. Dodajte so po želji i servirajte.