Sastojci:

4 limuna

250 grama mlevenih badema

6 velikih jaja

1 kašičica praška za pecivo

Priprema: 

Limunove stavite u posudu pa ih prelijte hladnom vodom da ih pokrije.

Poklopite i stavite na laganu vatru da se krčkaju sat vremena.

Nakon toga, sklonite s ringle i ostavite još pola sata poklopljene u posudi.

Zagrejte rernu na 190 Celzijusa, te premažite maslacom kalup za tortu razmere 20 ili 22 cm.

Naseckajte limunove na tanko, pa ih usitnite u blenderu kao pire.

Jaja umutite sa šećerom, dodajte pire od limuna, a na kraju i mešavinu samlevenih badema i praška za pecivo.

Dobro promešajte drvenom kašikom, pa prelijte smesu u pripremljeni kalup da se peče 20 minuta.

Prekrijte kolač folijom, smanjite temperaturu na 180 Celzijusa i pecite još pola sata do 40 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.

Ostavite kolač u kalupu pola sata da se ohladi.

Zatim ga izvadite iz kalupa, te sačekajte da se ohladi do kraja pre seckanja deserta.

Izvor: stil.rs