Sastojci:

 400 grama praziluka

 200 gr krompira

1 čen belog luka

 1 litar bujona

50 ml slatke pavlake

 so

 biber

timijan

maslac

Postupak:

Praziluk dobro operi i naseckajte.

Dinstajte naseckani praziluk  i beli luk na maslacu, pazeći da beli luk ne zagori.

Posolite, pobiberite i dodajte timijan. 

Nakon pet minuta, kada se praziluk termički obradi, dodajte bujon , te krumpir koji ste ogulili i naseckali na malene kockice.

Pustite da kuva dok krompir ne omekša.

Kada je krumpir skuvan, sklonite supu s vatre.

Štapnim mikserom izmiksajte povrće kako biste dobila gustu supu, te je vratite na laganu vatru.

Dodajte pavlaku, te pustite da kuha još samo minut do dva.

Supu možete poslužiti i sa kašičicom kisele pavlake.

Izvor: Stil.rs