Blondi kolač sa cimetom: Meki patišpanj sa slatkom sredinom

Foto: Shutterstock

Miris cimeta neizostavan je začin tokom zimskih meseci, ali i njegov specifičan ukus mami nas da mu se uvek rado vraćamo.

Sastojci:

335 g maslaca,

120 g bele čokolade,

250 g šećera,

6 jaja,

1 kašičica ekstrakta vanile,

300 g brašna,

2 kašike cimeta,

250 g smeđeg šećera.

Priprema: Izlomiti čokoladu i zajedno sa maslacem otopiti je u mikrotalasnoj.

Jaja umutiti sa ekstraktom vanile, 200 g šećera i 200 g smeđeg šećera sve dok se ne otopi šećer. Polako dodavati brašno, neprestano muteći, da se lepo sjedini. Umešati i čokoladu s maslacem.

Polovinu smese izliti u kalup (dimenzija 33x23 cm) obložen pek papirom.

Pomešati cimet, 50 g šećera i 50 g smeđeg šećera, pa polovinu posuti preko smese. Onda izliti i drugu polovinu smese, pa peći 25 minuta na 180 stepeni.

Kad je pečeno, posuti preostalim cimetom i šećerom. Seći na kocke i služiti.

Izvor: Stil.rs


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...