U ime praznika: Recept za tirada tiramisu

Foto: Monika Pavlović

Jaka sveže mlevena kafa i slatko iznenađujući je spoj najlepših ukusa, a ovaj tradicionalni desert je neprevaziđen.

Sastojci:

2 šolje ključale vode

3 kašike sveže mlevene Grand DeLuxe kafe

1/2 šolje belog šećera + 1 kašika belog šećera

2 kašike amaretto likera

4 žumanca

450 grama mascarponea

1 šolja slatke pavlake

1 pakovanje piškota

Kakao prah (po potrebi)

Priprema:

Pomešati ključalu vodu, kafu, jednu kašiku belog šećera i amaretto u plitkoj činiji dok se šećer ne rastopi, zatim ostaviti da se ohladi.

U odvojenoj činiji umutiti žumance i dodati ostatak belog šećera. Mutiti otprilike 5-8 minuta. Dodati mascarpone. 

U trećoj činiji umutiti slatku pavlaku, zatim je pomešati sa mascarpone smesom.

Umočiti piškote sa obe strane u kafu. Poređati celom dužinom po dnu tepsije, lomiti piškote po potrebi. 

Mascarpone smesu rasporediti dužinom cele tepsije. Nastaviti ređanje dok se ne popuni tepsija. Poslednji sloj trebalo bi da bude mascarpone smesa. 

Posuti kakao prahom. Ostaviti u frižideru otprilike šest sati. 

Ili - ostaviti u frižideru 20 minuta i pojesti - ko će da čeka! 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...